6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Hak-Sen'den zam talebi

HAK-SEN'DEN MAAŞLARA YÜZDE 10 ZAM TALEBİ

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı düzenlediği basın toplantısında hükümetten memurlara Temmuz ayında yapacağı zammı tekrar gözden geçirmelerini ve en az yüzde 10'luk bir artış talep ettiklerini söyledi.

HAKSEN Sivas Şubesi'nde basın açıklaması yapan HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, hükümetten temmuz ayında yapılacak artışın tekrar gözden geçirilmesini ve bu oranın en az yüzde 10 olmasını talep ettiklerini söyledi. Çivi, "2010 yılında ocak ayında yüzde 2.5, temmuz ayında yüzde 2.5 olmak üzere kümülatif kamu görevlilerinin maaşlarına yüzde 5.1 artış yapılmıştır. Ancak Türkiye İstatistik Kurumu'nun nisan sonu itibariyle açıkladığı rakamlara göre enflasyon TÜFE'de 4.54 olmuştur. Yani daha dört ayda hükümetin bir yılda verdiği zamma yakın enflasyon gerçekleşmiştir. Dolayısıyla kamu görevlilerine yapılan zammın hiçte gerçeği yansıtmadığını bir kez daha görüyoruz. Bu nedenle temmuz ayında yapılacak artışın tekrar gözden geçirilmesini mutlaka hayatın gerçeklerine göre baz alınması ve en az yüzde 10'luk bir artış yapılmasını talep ediyorum" dedi.

Kamu görevlilerinin il dışında refakatçi olarak görevli oldukları zaman verilen gündeliğin bir öğün yemek parasını bile karşılamadığını ve önümüzdeki hafta yargıya başvuracaklarını dile getiren Çivi, "Hükümet ocak ayından itibaren kamu görevlilerini de Bağ-Kur ve SSK'lılar gibi sosyal güvenlik kapsamına alındı ve sağlık uygulama tebliğ yayınlandı. Bu tebliğe göre kamu görevlileri veya yakınları herhangi bir ile il dışı sevke tabi olduklarında eskiden minimum 24 TL alırken şimdi il dışı sevki için 12 TL ilçede refakatçi oldukları zaman 6 buçuk TL civarında gündelik ödenmektedir. Bu bir öğün yemek ücretini dahi karşılayamamaktadır. Biz HAKSEN olarak bu konuyu araştırıyoruz ve önümüzdeki hafta yargıya başvuracağız. Biz böyle bir sosyal devleti anlayışını kabul edemeyiz. Vatandaşın hastalarına dahi kendi cebinden ödeyeceği gündelik bu vatandaşın diğer imkanlarını da ortadan kaldırmaktadır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 19:12:00
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 19:52:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?