6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

HAKSEN Genel Başkanı Sivas'ta

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, kamu çalışanlarının grev ve toplu sözleşme hakkını almak için hukuki yollara boş vuracaklarını söyledi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Sivas’a gelen HAKSAN Genel Başkanı Ayhan Çivi, 4688 Sayılı Yasa’nın 12 Ağustos 2001 tarihinde yürürlüğe girmesinden sonra sendikacıların tek gözünün açıldığını söyledi.

Çivi, "Bundan sonra iki gözümüzün açılmasını istiyoruz. Çünkü bu yasanın yürürlüğe girmesinden bugüne kadar 1-2 küçük değişiklik yapılmasına rağmen, halen önemli bir adım atılmadı. Hükümet tarafından grev ve toplu sözleşme hakkımız için hiç bir gelişme gösterilmedi. Ama AB, bunu kamu çalışanları için resmen tanıdı. Hükümetin de gerekli adımı atmasını talep ediyoruz. Son yapılan görüşmelerde kamu çalışanlarına yüzde ‘4+4,5'lik artış ile birlikte kamu çalışanlarına bazı özlük hakkı tanındı. Bu maaş artışı konusu meclise götürülmesine rağmen özlük haklarında bir adım atılmadı. Bu mutabakat 29 Kasım'da doluyor. Bu tarihe kadar eğer bir gelişme olmazsa zaman aşımı söz konusu. Bu nedenle biz bunun takipçisi olacağız. Hukukçularımız çalışma yürütüyor. Eğer özlük hakları meclise gitmez ve zaman aşımına uğrarsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gidebiliriz" dedi.

Küresel krizin ülkede de yaşanmaya başladığını kaydeden Çivi, "Kamu görevlilerinin yüzde 80'i bankalara bireysel kredi, yüzde 90'ı da kredi kartlarına borçlu. Emekli olunca tüm kamu çalışanları bu borçlarını kapatmak istiyor. Yani emekli ikramiyesini kamu çalışanları değil, bankalar alacak. Bu nedenle hükümetin çok acilen yeniden kredi ve kredi kartlarının ödenmesi konusunda yeni bir yapılandırmada bulunmaları gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 16:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?