6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Halk oyunları yarışmaları sona erdi

Sivas'ta Okullararası Halk Oyunları yarışması finali 4 Eylül Spor Salonunda yapıldı.

Çekişmeli geçen final müsabakalarını Vali Veysel Dalmaz'ın yanı sıra eşi Sıdıka Dalmaz, Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Nacak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ile çok sayıda vatandaş izledi.

Geleneksel ve stilize dallarında yapılan yarışmada, Küçükler geleneksel dalda Kazım Karabekir İlköğretim Okulu, Yıldızlarda Başöğretmen İlköğretim Okulu, Gençlerde Atatürk Endüstri Meslek Lisesi, Yaygın Eğitim Kurumları arasında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü birinciliği elde etti.

Stilize dalda ise Küçüklerde Anadolu Selçuk İlköğretim Okulu, Yıldızlarda Nizamettin Songur İlköğretim Okulu, Gençlerde ise Kız Meslek Lisesi birinci oldu. Dereceye giren okullara ödüllerini Vali Veysel Dalmaz ile eşi Sıdıka Dalmaz'ın yanı sıra il protokolü verdi.

Törende konuşan Vali Dalmaz, Sivas'ın bir kültür beşiği olduğunu vurgulayarak, halk oyunları yarışmasında dereceye giren okulları kutladı. Sivas'ın gerek alkoyunlarında, gerek spor da ve gerekse de kültürde hep önde koşacağını belirten Vali Dalmaz, "Okullar bu anlamda oyuncuların, şahinlerin, sporcuların yetiştiği mekanlar olacak. Yetenekli gençlerimiz okullardaki yarışmalarda ortaya çıkacak" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 08:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?