6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Hamza Yerlikaya Sivas'ta

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sivas milletvekili Hamza Yerlikaya, parti kapatma davasının hükümet çalışmalarını aksatmayacağını söyledi.

Bugün parti binasında bir basın açıklaması yapan Hamza Yerlikaya, Meclis'te yoğun bir çalışma süreci olduğunu söyledi.

Kapatma davasının, çalışmalarını ve rutin hayatlarını değiştiremeyeceğini ifade eden Yerlikaya, "Biz aynı şekilde mücadelemize, çalışmalarımıza ve Meclis'i çalıştırmaya devam ediyoruz. Hukukun vermiş olduğu karara da sonuna kadar saygı duymak mecburiyetindeyiz. Bizim işimiz halkımızın bize vermiş olduğu yetkiyi kullanıp parlamento çatısı altında ülkenin huzuru ve refahı için ne gerekiyorsa onu yapmaktır" dedi.

Yoksulluğa ve sefalete itilmiş milli sporculara 'Devlet Sporcusu Yasası' adı altında maaş bağlanması konusunda çalışma yaptıklarını hatırlatan Yerlikaya, bu kapsama engelliler ile 16 yaş sınırındaki sporcuların da alındığını söyledi.

Yerlikaya, "Bu yasadan bin 300-bin 400 civarında sporcu kardeşimiz yararlanacak. Aynı zamanda sağır, dilsiz ve engelli sporcu kardeşlerimizi de bu kanun kapsamı içine aldık. Onun da hayırlı olmasını temenni ediyorum. 2012 Olimpiyatları'nda bin kadar sporcumuza 16 yaşını geçmemek kaydıyla bir maaş bağlanmasını öngören yasayı da Meclis'ten geçirdik. Bu sporcular arasındaki Sivaslı kardeşlerimizi de teşvik ederek onlara o paradan vereceğiz. Aynı zamanda sporcuların 38 yaşına kadar askerliği ertelemesini içeren yasayı da Meclis'ten geçirdik" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin 'eski Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener'in yeni bir parti kurması çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Yerlikaya, "Abdüllatif Bey eski devlet bakanı ve başbakan yardımcımız, Sivasımızın yetiştirmiş olduğu iyi bir siyasetçi büyüğümüzdür. Karar kendi şahıslarına aittir. Vermiş olduğu karara bizim saygı duymaktan başka yapacağımız bir şey yok. Hayırlı olsun. Biz de basından takip ettiğimiz kadarı ile parti kuracağı, siyasete atılacağı yönündeki söylemleriduyduk. Ben kendi şahsım adına söylüyorum, AK Parti'de mutlu, huzurlu çalışıyorum. Başbakanımızla çıktığımız bu yolda durmak yok, yola devam" dedi.

Açıklamasında Sivas'taki yatırımlarla da ilgili konuşan AK Parti Sivas milletvekili Hamza Yerlikaya, Bölge Hastanesi ve Adliye Sarayı Merkezi'nin inşaat çalışmalarının ihale aşamasına geldiğini söyledi. Avrupa standartlarında büyük bir stadyum yapılacağını da sözlerine ekleyen Yerlikaya, Sivas'ta her ay bir AK Partili milletvekilinin görevli olacağını belirtti. Yerlikaya, "AK Partili olarak 4 milletvekili omuz omuza mücadele veriyoruz. Sivas için her ay bir milletvekili görevlendirip ilçelerde çalışmalar yaparak sıkıntıları Ankara'ya taşıyacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 17:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?