3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Harabe yapılar yıkıldı

OKULLARIN ÇEVRESİNDE BULUNAN ESKİ HARABE YAPILAR YIKILDI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde okullar çevresinde bulunan eski harabe yapılar, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, İlçede eski harabe yapıların yıkımına devam ettiklerini söyledi. Göreve geldikleri günden bu güne kadar yaklaşık 18 adet eski yapımın yıkıldığını belirten Sel, yıkımların bundan sonrada devam edeceğini kaydetti.

Başkan Sel, "İlçemizin daha modern bir şehir görünüme kavuşması için, çirkin görüntü sağlayan binaların yıkımına devam ediyoruz. Şu anda okullarımızın çevresinde bulunan çirkin görüntü sağlayan ve çocuklarımız için tehlike oluşturan binaların yıkımına başladık. Hürriyet İlköğretim Okul bahçesinin yanında bulunan mülkiyeti Maliye Hazinesine ait iki katlı binanın tehlike oluşturduğundan, yapılan yazışmalar sonucu Sivas Bayındırlık İl Müdürlüğü'nden gelen ekipler tarafından yapılan incelemenin ardından tutulan tutanakla yıkılması kararlaştırılmıştır. Bizde Suşehri Belediyesi olarak çirkin ve tehlike oluşturan bu binanın yıkımını gerçekleştiriyoruz" dedi.

Yıkımı yapılan bu ve buna benzer yerlerin bundan böyle kışında yıkımlarına devam edeceğini ifade eden Sel, Yeni Mahalle Mehmet Akif sokakta bulunan bir harabe iki katlı ahşap evinde yıkılması için çalışmalara başlandığını, bina sahibi ile yapılacak olan gerekli yazışmaların ardından, evin tadilat yapılması gerektiği, yoksa Belediye tarafından yıkılacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 12:47:04
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 12:52:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?