3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Harçlık kavgası kanlı bitti: 1 ölü

Sivas'ta üniversite öğrencisi iki kardeş arasında ailenin verdiği harçlık konusunda çıktığı iddia edilen kavgada 1 kişi öldü.

Olay, dün akşam saatlerinde Tuzlugöl Mahallesi Huzur Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sivas Meslek Yüksekokulu Elektronik Haberleşme Teknolojisi Bölümü öğrencisi Murat K. (21) ile bu yıl Kırıkkale Üniversitesi'nde yüksek lisans yapacağı öğrenilen ağabeyi Fatih Turan K. (25) arasında, ailenin verdiği harçlık konusunda tartışma çıktı.

Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine Murat K., ağabeyi Fatih Turan K.'yi ekmek bıçağıyla yaraladı. Ağır yaralanan Fatih Turan K., ailesinin çağırdığı ambulansla CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

Olaydan sonra kaçan ve kolundan yaralı olan Murat K.'yi yakalamak için çalışma başlatan polis, şüpheliyi Necip Fazıl Kısakürek Caddesi'nde gözaltına aldı. Murat K. ilk sorgusunda, Kırıkkale'ye gitmeye hazırlanan ağabeyi ile kendilerine verilen harçlık konusunda tartıştığını, paranın ağabeyinin kontrolü altında olduğunu ileri sürdüğü öğrenildi. Kullanılan bıçağın evin arka bahçesinde bulunduğu belirtilirken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 14:19:05
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 16:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?