3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Hatıra ormanına 600 fidan dikildi

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Sağpazar köylüleri, 600 adet çam fidanı dikti.

Köylerinin yeşillendirilmesi için köy halkı tarafından başlatılan çalışmalar doğrultusunda, Köyneksiz mevkiinde bulunan ve köy adına oluşturulan hatıra ormanlığına, köylülerin katkılarıyla 600 adet çam fidanı dikildi.

Çam fidanlarının yetkili makamlar tarafından verildiğini belirten Köy muhtarı Metin Mutlu, Sağpazar köylüleri olarak yeşillendirmeye önem verdiklerini ve bu konuda örnek köy olmak için uğraştıklarını dile getirdi.

Köy çevresinde bulunan kırsal alanlarının hepsini çam fidanlarla yeşillendirmek istediklerini dile getiren Mutlu, “Köy halkı olarak yeşile önem vermekteyiz bu konuda çalışmalarımıza geçen yıl başlamış bulunmaktayız. Şimdi ise, Köyümüz yakınında bulunan Köyneksiz mevkiinde ki boş alana, yetkili makamlar tarafından hediye edilen 600 adet çam fidanını dikmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha çok fidan dikimi yaparak, Köyümüz adına köy hatıra ormanlığı oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Köylerinde ağaçlı bölgenin az olduğunu dile getiren Mutlu, "Köyümüzde fazla bir ağaç bulunmamaktadır. Ama birkaç yıl sonra köyümüzün her tarafı çam kokuları ile süslenecektir. Bu konuda örnek köy olma yolunda iddialıyız" diye konuştu.
Geçen yılda köy mezarlığına Bin adet çam fidanı diktiklerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 18:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?