3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Havaalanı yeni görünüme kavuşacak

Sivas Valisi Ali Kolat, yapımı devam eden Sivas Havaalanı Terminal Binası’ının 4 Eylül 2010 tarihinde hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

Sivas Valisi Ali Kolat yapımı devam eden Sivas Havaalanı Terminal Binası ve mütemmimlerinde incelemelerde bulundu. Havaalanı Müdürü İlyas Koç'tan çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Kolat, daha sonra firma yetkilileri ile birlikte inşaat alanını gezdi.

Terminal binasının çatısının Selçuklu Kartalı benzetmeli, ön cephenin tamamen cam olacağını belirten yetkililer, "Alanda 7 araçlık itfaiye binası, ısı güç merkezi, iş makineleri garajı, arıtma tesisi, ada içi yollar, 10 bin metrekare otopark ve mevcut 5 uçaklık Apron kısmının genişletilmesi ile elektrik enerji hattı yenilenmesi işleri yapılıyor. Terminal eski binası ise tadilat görerek teknik ofis olarak kullanılacak" dedi.

Yeni görünümüyle terminal binasının 3 katlı olacağını belirten yetkililer uluslararası hizmet verecek olan binayı 4 eylül 2010 açılışa hazır hale getirmeyi planladıklarını söyledi.

Havaalanı terminal binası temelinin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından 17 nisan 2009 tarihinde atıldığını hatırlatan Vali Ali Kolat ise, inşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünü, kısa zamanda önemli aşamalar kat edildiğini ifade etti.

Yapılan çalışmaları yerinde gördüğünü belirten Vali Kolat, "İhaleyi alan firmamız havaalanı terminal binası ve mütemmimlerini kasım ayında tamamlamak için söz vermişti. Ancak buradaki çalışmaların hızlı bir şekilde sürmesi nedeniyle havaalanının 4 eylül 2010 tarihinde açılması planlanıyor. Yapılan çalışmalar ile havaalanı yeni bir görünüme kavuşacak. Ayrıca çevre düzenlemesi de yapılacak. Sivas merkez ile havaalanı arasındaki duble yolların yakın zamanda bitirilmesi ile de havaalanına ulaşım daha rahat sağlanmış olacak" dedi.

Kendilerine zaman zaman iletilen başka illere uçak seferleri konulması talebini de değerlendiren Vali Kolat,” İstanbul ve İzmir'den yapılan uçak seferlerine başka illerden de sefer düşünüldüğünü ancak yeterli talebin bulunmadığını söyledi. Gelecek talepler doğrultusunda diğer illere de seferler konulabilecek” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 00:19:57
Güncelleme :23 Ağustos 2009 Pazar 00:27:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?