6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

'Hayat Matematiktir' yarışması tanıtıldı

Sivas ile birlikte 17 ilde yapılacak olan 'Hayat Matematiktir' isimli liselerarası matematik yarışması, Erdemir Maden A.Ş. Genel Müdürü Sedat Orhan tarafından tanıtıldı.

Yarışma hakkında bilgiler aktaran Sedat Orhan, "OYAK Çimento Grubu Şirketleri'nin faaliyet gösterdiği illerde 2003'ten bu yana düzenlenen liselerarası matematik yarışması, geçtiğimiz yıldan itibaren diğer OYAK şirketlerinin katılımıyla 17 ilde düzenleniyor" dedi.

Yarışmanın bu yıl Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Manisa, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Zonguldak illerinde düzenleneceğini belirten Orhan, "Son 6 yılda bin 472 okulda 5 bin 912 öğrencinin katıldığı yarışma 15 Kasım 2008 Cumartesi günü düzenlenecek. Birinci aşama sınavına bu yıl 488 okul ve bin 952 öğrencinin katılması bekleniyor. Yarışmaya giren okullarla öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek. Bu yıl 22 Aralık haftası içinde açıklanacak sonuçlara göre yarışmaya katılan tüm öğrencilere satranç takımı, tüm okullara bin 500 YTL nakdi yardım, il birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine 1'er altın, plaket, final sınavına kazanan şampiyon okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine bin YTL değerinde bir kese altın, şampiyon okula 15 bin YTL değerinde karma laboratuar, şampiyon öğrencilerin ailelerine bin YTL değerinde hediye çeki verilmesi kararlaştırılmıştır. Amacımız, ilk kez 2003 yılında 5 il ve 107 okulda 'Hayat Matematiktir' sloganı ile başlayan yarışmada, Türk insanının gündemine analitik düşünme ve çözümleme pratiğini yerleştirmektir. Matematiğe ilgi duyan gençleri teşvik etmek, matematik sevgisini aşılamak, matematiğin yaşam ile bağını ortaya koymak, başarı ve kazanma duygularını tattırmak, kişisel iç disiplini artırmak, farklı dünyalara kapılar açmayı hedefliyoruz. Böylelikle matematiğin evrensel dil olduğunu, insanlığın ortak düşünme aracı olduğunu, hem bilim hem de sanat olduğunu, bireylerin analiz, sentez, kavrama gibi akıl yürütmelerine olanak sağladığını, bireylerin kararlı, düzenli ve sistemli olmalarına yardım ettiğini, zihin ve yetenek gelişmesine yardımcı olduğunu anlatmaya çalışmaktır" dedi.

12 şirketleri tarafından bu yarışmanın desteklendiğini de kaydeden Orhan, tüm yarışmacılara başarılar diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 12:15:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?