5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Hayırseverlerden 25 öğrenciye destek

Sivas Valisi Veysel Dalmaz'ın eşi Sıdıka Dalmaz'ın önderliğini yaptığı bürokrat eşlerinin katılımı ile başlatılan 'İhtiyaç Sahibi Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Maddi Destek Projesi'nin 2007-2008 öğretim yılında 8 ay süreyi kapsayacak şekilde devam edeceği bildirildi.

Yardımlar ve değerlendirmeleri konusunda Osmanağa Konağı'nda daire müdürlerinin eşleriyle ikinci kez bir araya gelen Sıdıka Dalmaz, daire müdürlerinin eşlerinin özverili faaliyetleri sonucunda 25 öğrenciye 2007-2008 eğitim-öğretim dönemi süresince sağlanacak yardım miktarının toplandığını belirtti.

Bir ay öncede Kaymakam eşleriyle aynı içerikli toplantının yapıldığını hatırlatan Dalmaz, bu görüşmelerin ardından ilçelerde de yardım faaliyetlerinin başlatıldığını ve bir ay gibi kısa bir sürede 73 öğrenciye 8 ay süresince verilecek olan eğitim yardımının sağlandığını söyledi.

Yardım toplantılarının her ay düzenli bir şekilde devam edeceğini ifade eden Dalmaz, kamu personelinin yanı sıra toplumun her kesiminin bu projeye destek vermesi gerektiğini de vurguladı.

Sivaslı olan yada il dışından gelerek Sivas'ta eğitim gören öğrencilere Ekim ayından itibaren 75'er YTL eğitim yardımının yapıldığının altını çizen Dalmaz, Mayıs ayına kadar devam edecek olan kampanyayla amaçlarının hayırsever vatandaşlara en kapsamlı şekilde ulaşmak ve onlarla ihtiyaç sahibi öğrenciler arasında köprü oluşturmak olduğunu kaydetti.

Geleceğin teminatı gençlere yönelik hayırlı ve önemli bir hizmete vesile olmaya çalıştıklarını dile getiren Dalmaz, "Özellikle iyi bir eğitim almak için türlü zorluklara göğüs geren, zor sınavları aşarak üniversite sıralarına oturan değerli gençlerimize yapılacak tüm yatırımlar ülkemizin ve insanlığın geleceğine yapılan yatırımlardır. Kampanyamızın kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımız tarafından desteklenmesi, yeni kaynakların bulunması, bunun sonucunda da daha çok öğrencimizin eğitim yardımı alması demektir. Amacımız, daha fazla öğrencimize ulaşmak ve ülkemizin geleceği olan bu gençlerimizin sıkıntılarını gidermektir. Bu kapsamda başta değerli eşim Sivas Valisi Sayın Veysel Dalmaz olmak üzere eğitim yardımlarına destek olan tüm ilçe kaymakamlarımıza ve eşlerine, daire müdürlerimize ve eşlerine, tüm kamu personelimize ve hayırsever Sivas halkına teşekkür ederim" dedi.

Toplantıda görüşlerini dile getiren daire müdürlerinin eşleri ise böylesine önemli bir projede yer aldıkları ve ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerinin daha iyi şartlarda eğitimlerini sürdürmelerine vesile oldukları için duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Bu arada yardım faaliyetlerinde bulunan daire müdür eşlerinden DSİ 19. Bölge Müdürü Vahit Baygüneş'in DSİ Genel Müdürlüğü Barajlar ve HES Daire Başkan Vekilliğine atanması nedeniyle ilimizden ayrılacak olan eşi Zeynep Baygüneş'e desteklerinden dolayı teşekkür eden Sıdıka Dalmaz, daire müdür eşleri adına bir hediye verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 17:18:54
Güncelleme :15 Aralık 2007 Cumartesi 17:23:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?