7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Hayvan pazarı durgun

SUŞEHRİ HAYVAN PAZARINDA DURGUNLUK YAŞANIYOR

Sivas'ın Suşehri ilçesinde haftada bir gün kurulan hayvan pazarında, hayvanların pahalı olmasından dolayı durgunluk yaşanıyor.

Sivas İl ve ilçelerde hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle 13 Eylül tarihinde, il ve ilçelerde ikinci bir emre kadar kapatılan hayvan pazarlarının, İl Hayvan Sağlığı ve Zabıta Komisyonu tarafından 25 Ekim tarihinde alınan kararla tekrar açılması yönünde Suşehri ilçesinde haftada bir perşembe günleri kurulan hayvan pazarına, hayvan satıcıları hayvanlarını satmak için sabahın erken saatlerinde geldiler. Suşehri Belediyesi Veteriner Hekim Deniz Aydın tarafından, satış için getirilen hayvanlarda herhangi bir hastalık olup olmadığı, kulak küpelerinin bulunup bulunmadığı kontrol edildi. Sivas'ın Kelkit vadisinde bulunan, Suşehri, Koyulhisar, Akıncılar ve Gölova ilçelerinin yanı sıra, Ordu'nun Mesudiye, Giresun'un Şebinkarahisar, Çamoluk ve Alucra ilçelerinden gelen alıcı ve satıcıların geldiği hayvan pazarında herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmazken, hayvan pazarına getirilen hayvanlar, kurban bayramı öncesi alıcılarını bekledi.

Fiyatların çok yüksek olduğu, küçükbaş hayvanların 600 ile 900 TL arasında, büyükbaş hayvanların ise 3 Bin ile 8 Bin TL arasında satıldığı öğrenildi. İlçeye bağlı Evrenpaşa mahallesinde çiftçilik ve besicilik yapan Ahmet Ekinci isimli vatandaş, geçen yıllara göre bu yıl hayvanların pahalı olduğu söyledi. Pazarda satmak için 2 tane büyükbaş hayvan getirdiğini belirten Ekinci, "6 Bin 500 TL istediğim hayvana 5 Bin TL para veriyorlar. Fiyatların pahalı olduğunu biliyoruz. Ama yemde pahalı. Artık bu işi yapmak zor. Umudumuz kurban bayramıydı. Fakat vatandaşlar pahalı olduğu için dönüp bakmıyorlar. Vatandaşın gücü yetmiyor. Ne yapacağımızı bizde bilmiyoruz. Gelen hayvanlara bakıp gidiyor. Alıcısı yok" dedi. Kurbanlık almak için gelen bazı vatandaşlar ise, kurbanlıkların bu yıl çok pahalı olduğunu söyleyerek, Bu fiyatlara birçok kişinin kurban kesemeyeceğini dile getirdiler.

Belediye Zabıta ekipleri ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerde hayvan pazarında herhangi bir olumsuzluk olmaması için hazır bulundular.

SUŞEHRİ HAYVAN PAZARINDA DURGUNLUK YAŞANIYOR
SUŞEHRİ HAYVAN PAZARINDA DURGUNLUK YAŞANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2010 Perşembe 13:49:01
Güncelleme :28 Ekim 2010 Perşembe 16:08:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?