2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Hayvanlar küpeleniyor!

Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, 2 Haziran'a kadar her yaştaki büyükbaş hayvanlar, 1 Ocak 2013 tarihine kadar ise her yaştaki küçükbaş hayvanların küpeleneceği duyuruldu.

Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, söz konusu tarihlerden sonra, 20 günden büyük büyükbaş ve 6 aylıktan büyük küçükbaş hayvanların küpelenmesi cezai işlemin sonrasında gerçekleşeceği bildirildi.

Açıklamada, ilçe içi hayvan sevklerinde hayvanların küpeli olması, küçükbaş hayvanların beraberinde nakil belgeleri, büyükbaş hayvanların beraberinde pasaportlarının olması, pasaport üzerinde alan ve satan şahısların imzaları ile muhtar yada il ve ilçe müdürlüğünün mührünün olması gerektiği belirtildi. İlçe dışı hayvan sevklerinde ise bunlarla beraber Veteriner Sağlık Raporu arandığı kaydedildi.

İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Alım ve satımlardan sonra 7 gün içerisinde mutlaka belgeleriyle birlikte bildirimde bulunulması zorunludur. Yetiştiricilerimizin mağdur olmaması, cezai işlem görmemesi, teşvik ve desteklemelerden faydalanabilmesi için bahsi geçen konularda özenli davranılması rica olunur." ifadeleri kullanıldı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2011 Salı 13:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?