3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Hedefi; Avrupa şampiyonu olmak

Ankara'da düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Halter Şampiyonası'nda rekor kırarak Türkiye Şampiyonu olan Cafer Aydın, Avrupa Şampiyonu olmak istiyor.

Sivas'ta askerden geldikten sonra iş kazası sonucu sakatlanan Cafer Aydın (45), spor yaparak hayata bağlanıyor. Vücut geliştirme 1997, 1998 ve 1999 yıllarında 3 kez Türkiye Şampiyonu olan Cafer Aydın, 10 yıl sonra rekorla gelen yeni bir Türkiye şampiyonluğunun mutluluğunu yaşıyor.

Ankara'da yapılan yarışmalara 6 ayda hazırlandığını kaydeden Aydın, "Yarışmalarda 82.5 kiloda yarıştım. Bu kiloda 3 yıldır Türkiye rekoru kırarak birinci olan rakibimin rekorunu geçerek, 127.5 kilo ağırlık kaldırdım ve Türkiye Şampiyonu oldum. Bundan sonraki hedefim memleketimi ve ülkemi Avrupa'da temsil etmektir. Bugüne kadar Avrupa'da Türk gücünü gösterdik. Şimdi de bedensel engelli olarak Türk gücünü göstermek istiyoruz. Bu sebeple Kasım ayında Almanya'da yapılacak olan Bedensel Engelliler Dünya Halter Şampiyonası'na hazırlanacağım" dedi.

10 yıl aradan sonra gelen şampiyonluğun kendisini gururlandırdığını söyleyen Aydın, "Bu duyguları anlatmak kolay değil. Herkesin bu mutlu duyguları yaşamasını isterim" diye konuştu.

Yarışma için spor salonda hazırlıklarını sürdüren Cafer Aydın'ı bazı Sivaslılar, başarılarından dolayı tebrik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 18:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?