6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Hekim seçme uygulaması başlıyor

Sivas Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan, ‘Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ kapsamında 3 hastanede hekim seçme uygulamasına başlanacağını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Vakkas Özmercan, sağlık alanındaki hizmetlerde verimlilik ve etkililiğin, sağlık meslek gruplarını, tıbbi olanakları ve fiziki mekanla yakından ilgili olduğunu söyledi. Poliklinik hizmetlerinin sunulduğu yerler, sağlık hizmetlerine gereksinim duyan vatandaşların yoğun bulunduğu yerlerin başından geldiğini ifade eden Özmercen, “Temmuz 2008 tarihinde Sivas Numune Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Suşehri Devlet Hastanesi sağlık hizmeti sunumunun sürekli iyileştirilmesiyle şartları ve altyapısı uygun olan bu hastanelerimizde hekim seçme uygulamasına geçilmiştir" dedi.

Poliklinik hizmetlerinin sunumunda, hastaların hekim seçebilme özgürlüğü esas alınarak imkan verecek her türlü tedbirin alındığını kaydeden Özmercan, "Bu amaçla aktif olarak çalışan uzman hekim ve diş tabibi sayısı kadar poliklinik odası açılmış, poliklinik odalarında hastaya hizmet sunmak için gerekli olan tıbbi araç, gereç ve demirbaş malzemesinde yeterli düzenlemeler yapılmıştır. Poliklinik odalarının uygun yerlerine odayı kullanacak uzman hekimin adı, soyadı ve branşı yazılmıştır. Poliklinik hizmetlerinin sunulduğu yerlerde hastaları bilgilendirmek, yönlendirmek ve uzman hekimlerin hastalarla ilgili sekreterliğini yürütmek üzere yeteri kadar tıbbi sekreterle danışma ve rehberlik hizmetleri için personel görevlendirilmiştir. Polikliniklerin bulunduğu alanlarda hastaların rahatlıkla oturmaları, dinlenmeleri veya oturarak sıralarını beklemelerini sağlamak üzere uygun ortamlar sağlanmıştır" dedi.

Temmuz 2008 tarihinde Sivas İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü’nün yapmış olduğu denetimler sonucunda Sivas'ta Numune Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Suşehri Devlet Hastanesi’nde hekim seçme uygulaması başlatıldığının altını çizen Özmercan, "Hekim seçme özgürlüğünün başladığını gösteren logoların kullanılmasına izin verilmiştir. Hekim seçme logosu verilme töreni 8 Ağustos 2008 Cuma günü saat 14.00'da Sivas Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda yapılacaktır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 14:49:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?