6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Hekim seçme uygulaması

Sivas'ta, ‘Sağlıkta Dönüyüm Projesi’ kapsamında 2 hastaneye ve 1 ağız ve diş sağlığı merkezine 'Hekim Seçme Logosu' verildi.

Sivas Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda yapılan değerlendirme toplantısı öncesi hastaların sağlık hizmeti alacağı veya almakta olduğu hekimi serbestçe seçmesine, değiştirmesine, sağlık kurumlarındaki hekimlerin buna uygun poliklinik hizmeti vermesine yönelik tedbirlerin alınmasına ve bu amaçla gerekli hizmet, fizik ve personel altyapısının oluşturulmasına ilişkin hizmetleri yerine getiren 3 kuruma 'Hekim Seçme Logosu’ verildi. Belirlenen kriterleri yerine getiren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Numune Hastanesi ve Suşehri Devlet Hastanesi'nin başhekimlerine logoları Sivas Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan tarafından teslim edildi.

Burada bir konuşma yapan Vakkas Özmercen, bundan sonraki hedeflerinin ‘Tam Gün Logosu’ almak olduğunu söyledi. Özmercan, "Şu an için 3 kurumumuz Hekim Seçme Logosu aldı. Bundan sonra yakın bir zamanda Yıldızeli ve Şarkışla ilçemizdeki hastanelerde bu logoyu alacak. Ama asıl hedefimiz ‘Tam Gün Logosu’nu alabilmektir. Türkiye genelinde tam gün çalışan doktor ortalaması yüzde 65 civarında. Sivas'ta ise bu oran yüzde 86 civarına yaklaştı. Yani Sivas'taki doktorların yüzde 86'sı sadece devlete çalışıyor. Bunu en kısa sürede yüzde yüz yapacağız" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından değerlendirme toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 17:55:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?