7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Heyelan yol kapadı

Sivas ile Suşehri arasındaki Geminbeli yolunda, yağan aşırı yağmur nedeniyle, 2 ayrı noktada heyelan meydana geldi. Dağlardan yola inen topraklar, Sivas-Suşehri arasındaki yolu 2.5 saat ulaşıma kapadı.

Edinilen bilgiye göre, etkili olan yağmur nedeniyle Sivas-Suşehri arasındaki Geminbeli geçidinde, dağlardan kayan kaya ve topraklar yolu kapadı. Suşehri İlçesi'ne bağlı Aydınlar ve Sarıca Köyü yakınlarında 2 ayrı noktada oluşan heyelan nedeniyle yol yaklaşık 2.5 saat araç trafiğine kapandı. Karayolları tarafından gönderilen bir adet iş makinesi ile yapılan çalışma sonrası, kapanan iki nokta araç trafiğine açıldı. Bu arada Sivas ve Suşehri istikametine gidip gelmek isteyen onlarca araç yolun açılmasını beklerken, araç sürücüleri heyelanların yağan yağmurların etkisiyle olduğunu söyledi.

Dün akşam saatlerinde açılan Sivas-Suşehri arasındaki yolda, sabah temizleme çalışmalarına tekrar başlandığı bildirilirken, yağan yağmur nedeniyle oluşan sellerden Suşehri İlçesi'ne bağlı Karalar, Çekeç, Camili, Sarıca, Yeşilyayla, Kiziryurdu ve Gökçetaş Köyleri'nde maddi hasar olduğu, hasar tespit çalışmalarına başlandığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 16:10:23
Güncelleme :2 Ağustos 2005 Salı 16:12:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?