3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Hibe alacak projeler belirlendi

Sivas İl Tarım Müdürü Mehmet Kaya, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde hibe almaya hak kazanan projelerin belli olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili olarak yazılı açıklama yapan Kaya, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde 4. etap hibe başvurusunda bulunan Sivas'taki firmalarının proje başvurularının 28 Temmuz 2008 tarihinde tamamlandığını hatırlattı.

Kaya, “Bu kapsamda İl Müdürlüğümüze toplam 37 adet müracaat olmuştur. İl Proje Değerlendirme Birimi tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 24 adet proje uygun görülerek bakanlığımıza sunulmuştur. Bakanlığımız tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde bütçe imkanları dahilinde Sivas ilinde 12 adet proje programa alınarak uygulanması uygun görülmüştür. Uygulanacak bu 12 adet projenin toplam tutarı 5 milyon 766 bin 573 TL olup ilimize gelecek olan hibe tutarı 2 milyon 960 bin 786 TL'dir. Bu projelerin uygulanması ile ilimiz tarımına ve ekonomisine büyük katkılar sağlanacaktır. Yeni istihdam alanları oluşturulacaktır" dedi.

Kaya, projelerin bakanlık tarafından programa alındığını ve faaliyetlerine başlamaları için gerekli iş ve işlemler konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini belirterek, "Yatırımcılara yapılan tebliğ tarihinden itibaren 3 ay içerisinde uygulama dosyalarının ve hibe sözleşmelerinin müdürlüğümüze getirilmesi, proje başvuru aşamasında mimari ve tatbikat projelerini hazırlamamış olan proje sahiplerinin hibe sözleşmesi imzalamadan önce mutlaka tatbikat projelerini hazırlamaları, ilgili yasalar gereğince alınması gerekli izin, ruhsat ve onay işlemlerini tamamlamaları gerektiği ilgililere tebliğ edilmiştir. Yatırımcılar tarafından teslim edilen hibe sözleşmesi ve proje dosyası İl Müdürlüğümüz tarafından incelenecektir ve uygun bulunursa yatırımcılara teminatla ilgili belgeyi ibraz etmeleri kaydıyla projelerinin onaylandığı bildirilecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 13:08:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.163.105.xxx Tarih : 3.01.2009 09:03:48

Gerçekten üretimi artırıcı maksatla hazırlanmış bir proje ise diyeceğimiz yok. Amaaa bide ulufe gibi dağıtılan seçim yatırımıysa memleketin vah haline.