7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Hidroelektrik santrali temeli atıldı

Sivas'ın Koyulhisar ilçesindeki hidroelektrik santrali temel atma programı 6 ayrı noktada yapılan canlı yayınla gerçekleştirildi. Sivas Valisi Veysel Dalmaz, elektrik santralinin bölgeye güç kazandıracağını söyledi.

Koyulhisar ilçesinde yapılan temel atma törenine Sivas Valisi Veysel Dalmaz, DSİ 19. Bölge Müdür Vekili Fikret Özgüneş, Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saydanlı, kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saydanlı santral hakkında bilgiler verdikten sonra kürsüye çıkan Koyulhisar Kaymakamı Mehmet Kurt ise temeli atılan ve Bereket Enerji Üretim AŞ tarafından yapımı üstlenilen Koyulhisar Hidroelektrik Santrali’nin Kuzey Anadolu’nun önemli akarsularından biri olan Yeşilırmak'ın kolu Kelkit Çayı üzerinde inşa edildiğini söyledi.

Kurt, "Günlük yaşamın ve iş hayatının vazgeçilmez unsuru olan elektrik, uygarlık ve gelişmişliğin göstergesidir. Dünya güç mücadelesinin en önemli sebebi olan enerji, devletleri farklı arayışlara ve doğal kaynakları en verimli şekilde kullanma zorunluluğuna itmiştir" dedi.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz ise gelişen Türkiye’de özel sektör firmaları sayesinde boşa akan su kaynaklarının değer kazandığını ve bu kaynakların elektriğe dönüştürülmeye başlandığını söyledi. Dalmaz, “Koyulhisar Hidroelektrik Santrali sayesinde hem bölge toprakları daha verimli olacak hem de bölge halkına yeni bir iş sahası kazandırılmış olacaktır" dedi.

Daha sonra Ankara'dan bakanların ve milletvekillerinin katılımı ile
gerçekleştirilen canlı yayınla Koyulhisar Hidroelektrik Santrali’nin de temeli Vali Veysel Dalmaz tarafında yapıldı.

Bereket Enerji firması tarafından yapılan hidroelektrik santralinin yılda 330 GW saat elektrik üreteceği belirtildi. Hidroelektrik santrali 70 milyon dolar tutarındaki projesi ile 2008 Eylül ayında tamamlanması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 16:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?