5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Hırsızlık şebekesi çökertildi

Sivas'ta bir hırsızlık çetesine karşı düzenlenen 'Çilingir' operasyonunda 1'i kadın 18 kişi gözaltına alındı. Şahıslardan 5'i serbest bırakıldı, 13'ü mahkemeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre; 2005 yılından itibaren yürütülen adli soruşturmalar ve istihbarat çalışmaları neticesinde çalışma başlatan polis, 'Çilingir' adını verdiği eş zamanlı operasyon neticesinde 18 kişiyi gözaltına aldı.
Emniyette ifadeleri alınan şahısların genelde yurtdışında yaşayan gurbetçilerin ikametleri ile müstakil evler ve binaların ilk iki katını seçtiği, hırsızlık yapılacak ikamet veya iş yerinin daha önceden çete üyelerince gözetlendiği, hava kararınca bir grup üyenin hırsızlık yaparken diğer grubun da gözcülük yaptığı tespit edildi. Ayrıca çalıntı döviz ve mücevherlerin kentteki kuyumcularda bozdurulamaması durumunda çete üyelerinden birinin bu iş için yakın ilçe ve illere gittiği anlaşıldı.

Bu arada operasyon sonrasında gözaltına alınan şahısların gösterdikleri yerlerde çok sayıda ziynet eşyası, 18 adet altın kaplama kol saati, 6 adet av tüfeği, 1 havalı tüfek, 200 adet fişek, 2 tanesi 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet kapsamına giren toplam 6 adet kuru sıkı tabanca, 14 adet bıçak, 1 nacak, 6 oto teybi, 2 kamera, 12 fotoğraf makinesi, 48 adet cep telefonu, 2 motosiklet, 5 bisiklet, elektronik ve ev eşyaları, hırsızlıktan elde edildiği tahmin edilen temizlik, hırdavat ve gıda malzemeleri, hırsızlık işinde kullanılan spiral, tüp, matkap, eldiven ve 1 adet de polis tepe lambası ile sireni ele geçirildi.

Emniyette sorgulamaları tamamlanan şahıslardan 5'i ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, Y.Ş. adındaki bayan ile birlikte A.B., N.Ç., B.K., M.Ç., İ.T., Ş.T., S.G., E.Y., A.K., N.T., A.V.ve V.T. isimli şahıslar, suç örgütü oluşturmak ve çok sayıda hırsızlık olayını gerçekleştirmek suçundan mahkemeye sevk edildi. Mahkeme öncesi sağlık kontrolünden geçirilen şahıslar, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye götürüldü.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 14:58:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?