7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Hırsızlık zanlısı gözaltına alındı

Sivas'ta, hırsızlık amacıyla girdiği evde misafir olarak kalan genç kızı bıçakla yaraladığı öne sürülen zanlı gözaltına alındı.

Bir kişinin ismini sorma bahanesiyle Gültepe Mahallesi 37. Sokak'ta oturan Recep K'ya (53) ait evin zilini çalan Orhan K. (27), kapıyı açan Sümeyye K. (16) ile bir süre konuştu.

Evde genç kızdan başka kimsenin olmadığını fark eden Orhan K'nin, Sümeyye K'nın boğazına bıçak dayayarak hırsızlık amacıyla eve girdiği, bu sırada bağırarak yardım isteyen Sümeyye K'yı bıçakla yaraladığı iddia edildi.

Ağabeyi Recep K'nin evinde misafir olarak kalan Sümeyye K, komşuların yardımıyla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, hırsızlık suçundan emniyette kaydı bulunan ve cezaevinden bir süre önce çıktığı belirlenen Orhan K'yi yakalamak için çalışma başlattı.

Çalışmalarını zanlının 4 Eylül Mahallesindeki evinin civarında yoğunlaştıran ekipler, caddede Orhan K. ile karşılaştı. Zanlı, kısa süreli kovalamaca sonucu gözaltına alındı.

Değişik mahallelerdeki 12 evden ziynet eşyası ve para çalınması ile yağma olaylarına da karıştığı iddia edilen Orhan K, emniyetteki sorgusunun ardından Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

AA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 15:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?