24
Nisan
2024
Çarşamba
SİVAS

Hurdacılar şehir dışına çıktı

Eski sanayi bölgesinde 30 yıldır hizmet veren hurdacılar, Sivas Belediyesi'nin yaptığı villa tipi işyerlerine taşınmaya başladı.

Belediye, AK-SU mevkiindeki Ata Sanayi içerisinde bulunan hurdacıların taşınması için 15 Eylül'e kadar verilen sürenin sonunda düğmeye bastı. Polis ve zabıta gözetiminde taşınmaya başlayan hurdacıların yeni yerleri E Tipi Kapalı Cezaevi mevkiinde bulunuyor.

Belediye şehrin içinde kötü bir görüntüye neden olan hurdacılar için E Tipi Kapalı Cezaevi yanına 17 adet villa tipi dubleks yeni işyerleri yaptı. Ata Sanayi içerisinde bulunan hurdacıların kaldırılması için düğmeye basan belediye, polis ve zabıta nezaretinde hurdacıların taşınma işlemini başlattı. Bulundukları yerden ayrılmak istemeyen hurdacılar, geçtiğimiz aylarda süre istemiş ve belediye 15 Eylül tarihine kadar süre vermişti. Bugün yeniden süre isteyen Hurdacıların bu talepleri kabul görmeyince taşınma işlemleri de başlamış oldu.

Gelişmiş şehirlerde kent estetiğine uygun olmayan yapılaşmalara müsaade edilmediğini belirten Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, hurdacı esnafının şehir dışına taşınmasının şehrin görselliği açısından önemli olduğunu ifade etti. Ürgüp, sorunun yıllar önce çözüme kavuşturulması gerektiğini ancak bir şekilde ihmal edildiğini dikkat çekerek, problemleri görmezden gelme yerine üzerine gitme ve çözüm bulma anlayışlarını sürdürdüklerini ifade etti.

..
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2013 Çarşamba 16:05:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?