5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Huzurevine Ramazan ziyareti

Sivas'taki bürokrat eşleri, Ramazan öncesi huzurevi sakinlerini ziyaret etti.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz'ın eşi Sıdıka Dalmaz, Ramazan ayı öncesi Sivas Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Huzurevi'ne ziyarette bulundu. Garnizon Komutanı Ali Doğan İnce'nin eşi Safiye İnce'nin de bulunduğu ziyarette Sıdıka Dalmaz'ın annesi Fatma Özen ve babası Mustafa Özen de yer aldı. Burada bir süre yaşlılarla sohbet eden Sıdıka Dalmaz, huzurevi sorumlusu Kemal Altun'dan bilgi aldı.

Her insanın bir gün yaşlanacağını hatırlatan Sıdıka Dalmaz, sahip çıkılmayan bireylerin aynı kaderi yaşayabileceğini vurguladı. Ramazan ayı öncesi Sivas halkının huzurevini ziyaret etmesini isteyen Sıdıka Dalmaz, "Bu mübarek ayda mutlaka onlara sevgiyle yaklaşmalı, her zaman hatırlamalı, ziyaret etmeliyiz. Geçmişle gelecek arasında bir köprü vazifesi gören ve bizleri büyütüp emeklerini esirgemeyen ulu çınarları ailelerin ve çocuklarının yalnız bırakmaması bizlerin dileği ve temennisidir" dedi.

Ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları olduğunu belirten Dalmaz, "Ailelerin ve çocuklarından bu hizmeti alamayanlara bu hizmeti imkanlar ölçüsünde ilimizde vermeye çalışan İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Huzurevi'ne teşekkürü bir borç biliyorum. Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da burada kalan yaşlılarımızdan 18 kişinin ücretini karşılayarak görevini yerine getiriyor. Toplumda güçsüz ve kimsesizlere yardım etmek bir vatandaşlık görevidir" diye konuştu.

Huzurevi sakinleri ise "Devletten ve Allah'tan başka kimsemiz yok. Sizler bizi yalnız bırakmıyor, bizimle beraber oluyorsunuz. Bizlere gösterdiğiniz yakın ilgiye müteşekkiriz. Bizlere burada çok iyi bakılıyor. Evimizde gibiyiz. Emeklerini esirgemeyen personele sizin aracılığınızla teşekkür ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Bu arada tek tek ilgilendiği yaşlıların bazı ihtiyaçlarını gidermek istediğini belirten Sıdıka Dalmaz, kiloları nedeniyle rahatsız olan Sevim Karakuş'un isteği üzerine huzurevine bir koşu bandı hediye etti. Zamanında çok zengin olduğunu, bütün servetini çocuklarının yediğini belirten bir huzurevi sakini ise devletin kendilerine çok iyi baktığını belirterek duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 10:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?