6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

İçme suyu boruları değiştirilecek

SUŞEHRİ İÇME SUYU VE KANALİZASYON BORULARI DEĞİŞTİRLECEK

Suşehri'nde içme suyu ve kanalizasyon borularının değiştirileceği bildirildi.

Belediye Başkanı Sedat Sel, içme suyu ve kanalizasyon borularının belediye kademesine indirilmeye başlandığını ifade etti.

3 yıl içerisinde Suşehri genelinde bulunan tüm içme suyu ve kanalizasyon borularının yenileneceğini kaydeden Sel, önümüzdeki günlerde çalışmaların şehir merkezinden başlayacağını vurguladı. Sel, "Göreve geldiğimiz günden beri, önem verdiğimiz alt yapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bunun birinci ayağı olan, ömrünü tamamlayan aspes olan içme suyu ishale hattı değiştirilmesi ile ilgili çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamladık. Boru ihalesini yaptık. Çok pahalı bir yatırım olduğu için 3 yıl içerisinde tüm şehir şebekesini yenileyeceğiz. Bunun ilk aşamasını ise önümüzdeki günlerde şehrin bazı bölgelerinden başlayarak, şehrin alt yapı çalışmalarına hız verdik" dedi.

Uzun ömürlü, basınçlı suya dayanıklı olan politien borularla içme su şebekesinin yenileneceğini kaydeden Sel, "İlçemizden, alt yapı olarak doğalgaz geçti. Telekom geçti, elektrik geçti. Şimdi ise içme suyu ve kanalizasyonları değiştirerek alt yapı sorununu ortadan kaldıracağız. Üst yapı süslemelerini ise bu işlerle birlikte yaparak götüreceğiz. Bu konuda bize destek veren belediye meclis üyelerime, personelime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İller Bankasının kredili olarak yaptığı ihale aşamasında ilk olarak 15 kilometrelik politien içme suyu borusu ve yine koriger tripleks kanalizasyon borusu alındığını belirten Sel, alt yapıda ömrünü tamamlayan ilçede, geçen yıl kanalizasyon ve içme suyunda 750 patlak yapıldığını ve bu patlakların belediyeye maliyetinin 300 bin TL olduğunu sözlerine ekledi.

SUŞEHRİ İÇME SUYU VE KANALİZASYON BORULARI DEĞİŞTİRLECEK
SUŞEHRİ İÇME SUYU VE KANALİZASYON BORULARI DEĞİŞTİRLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 17:52:01
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 18:10:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?