5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

İftar çadırlarına ilgi büyük

Sivas Belediyesi tarafından her yıl geleneksel hale getirilen iftar sofrası, hazırlanan bin kişilik çadırda hizmet vermeye başladı. Ramazan'ın ilk gününde binin üzerinde kişi faydalanarak, orucunu açtı.


Bu yıl belediye tarafından iftar sofrası, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde kuruldu. İlk iftara Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Tunç da katıldı. 3 çeşit sıcak yemek ve tatlının ikram edildiği iftar sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Yardımcısı Tunç, geleneksel hale getirilin iftar sofrasının kurulduğu alanın yanına 12 standın bulunduğu Ramazan çarşısının da açıldığını belirterek, "Bu yıl günlük en az bin kişilik iftar vereceğiz.

İftar sonrasında pazartesi, çarşamba ve cuma günleri, sohbet, şiir, müzik ve tiyatro gösterileri yapılacak. Burada Sivas'a özgü el sanatları sergilenecek, sıcak içecekler servis yapılacak ve teravihe kadar da yöresel hamur yemekleri satılacak" dedi.


Tunç, iftar çadırının masraflarının Hayat Ağacı Derneği ile diğer yardım derneklerinin karşıladığını da belirtirken, isteyenlerin burada iftar verebileceklerini, kişi başı iftar ücretinin 4 YTL olduğunu kaydetti.
Bu arada, yemek servislerinde düzensizliğin de önüne geçtiklerini işaret eden Tunç, belediye görevlilerinin iftar öncesi yemekleri masaya servis yaptıklarını belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 21:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?