7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

İkinci heyelan paniği!

Sivas’ın Koyulhisar İlçesi’ne bağlı Sugözü Köyü Kuzulu (Ağnus) mezrasında geçtiğimiz hafta meydana gelen heyelandan sonra bölgede incelemeler yapan yetkililer, heyelanın nedeninin zirvedeki su kaynaklarının oluşturduğu göl ve akıntılar olduğunu bildirdi.

Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan heyelan sonrasında her gün Sorkun Yaylası’na çıkarak, heyelanın başladığı bölgede incelemelerde bulunan Sivas Sivil Savunma Müdürlüğü’nde görevli Merkez İlçe Müdürü Nazif Ekinci ile Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nde görevli Jeoloji Yüksek Mühendisi Kenan Gökkaya, dünden bu sabaha kadar, ilk heyelanda akan toprağın yarısı kadar 2. bir heyelan olduğunu belirtti. İncelemelerde, heyelanın üst kısmında bir göl olduğu, bundan daha büyük yeni göllerin oluştuğu tespit edildi.

Merkez İlçe Müdürü Ekinci, heyelanın devam ettiğini ve tekrar riskinin yüksek olduğunu kaydetti. İlk heyelanın, Sorkun Yaylası’ndaki su kaynaklarının gölleşmesinden meydana geldiğini ifade eden Ekinci, "Heyelanın başlangıç kısmında oldukça büyük bir malzemenin aşağıya doğru gittiği ve burada da gitmek için hazır durduğu görülüyor. Dün gece de, bu ayın 17’sinde akan toprağın yarısı kadar toprak kütlesi aşağıya inmiş. Bir o kadar malzeme de heyelan için hazır bekliyor. Doğal yollardan teraslanmış. Burada su olsa da olmasa da yeni heyelanlar olacaktır" diye konuştu.

Yetkililer, bölgedeki tüm iş makineleri ile insanları bölgeden uzaklaştırdılar.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2005 Salı 13:55:28
Güncelleme :29 Mart 2005 Salı 14:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?