3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

İkinci üniversite müjdesi

Sivas için büyük önem taşıyan 2. üniversiteye start verildi. Bu amaçla Ankara'ya giden Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) yönetimi, Ankara'da çeşitli temaslarda bulundu.

Heyet ilk olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ni (ETÜ) ziyaret etti. Rektör Vekili Prof. Dr. Yücel Ercan ve Genel Sekreter Doç. Dr. Adem Şahin ile bir toplantı yapan heyet, üniversitenin Sivas'ta kurulması için yol haritasını belirledi.

Bilimsel bir yöntem ve işbirliği içerisinde üniversiteyi kurmayı hedeflediklerini belirten Başkan Yıldırım, "2. üniversiteyi Sivas'ın ve bölgenin kaderini değiştirecek bir adım olarak değerlendiriyoruz" dedi.

TOBB ETÜ için 2. toplantının Sivas'ta yapılmasına karar verildi. STSO'nun ev sahipliğinde TOBB ETÜ yöneticilerinin katılımıyla yapılacak olan toplantıya milletvekilleri, siyasi partiler, belediye başkanı ile sivil toplum örgütlerinin katılacağı kaydedildi. Hangi bölümlerin açılacağı gibi teknik konular üzerinde raporlar hazırlanarak, fizibilite çalışmaları hızlandırılacağı kaydedildi.

Daha sonra TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşen heyet, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. TOBB ETÜ'nün Sivas'a kurulacağı müjdesini veren Hisarcıklıoğlu, iki üniversiteli bir Sivas'ın oluşturacağı rekabet ve eğitim kalitesi ile Türkiye'ye örnek olacağını kaydetti. Hisarcıklıoğlu, "Sivas ve Türkiye için hayırlı bir iş olacak. 2. üniversiteyi Sivas'ın kaldıracak potansiyeli var. Sivas'a üniversite sözü verdim. Eğer binayı yaparsanız ikinci üniversiteyi Sivas'a getireceğim dedim. TOBB ETÜ, Türkiye'nin tercihte birinci sıradaki üniversitesi. İlk yüzden 15 öğrencimiz var. Akademik sıralamada da yine Türkiye'de bir numara. Bu da hem Sivas'ın ekonomisine bir katkı sağlayacak hem de Sivaslı gençlerimize bir ufuk sağlayacak. Buna hazırız. Verdiğimiz sözün arkasındayız. Yönetim kurulumuz her zaman için bizi destekliyor. Sözün çerçevesinde muhakkak biz yapmak istiyoruz. Ben hazırım. İş aksadığı zaman beni arayın. Sivas'ta müthiş bir potansiyel var. İkinci üniversiteyi rahat kaldırır. Oradaki o dinamizm ve hocaların potansiyelini kullanacağız. Bizim buradaki eğitim programımız ve hocalarımızın potansiyeli ile elbirliğiyle ikinci üniversiteyi açacağız. İki üniversitenin olması rekabeti artırır. Tatlı bir rekabet olacak, kaliteyi artıracak. Kendi içinde otomatikman bir yarış başlayacak. Sivas ve Türkiye için hayırlı bir işi olacak" diye konuştu.

2011 YILINDA ÜNİVERSİTE AÇILACAK
TOBB ETÜ ile bir yol haritası çizilerek TOBB ve Sivas'a yakışır bir üniversite kurulacağını belirten Başkan Yıldırım, "Sivas'ı sevdiğinizi özellikle odamıza yaptığınız son ziyaretinizde verdiğiniz destekle gösterdiniz. Rektör yardımcımız ve genel sekreterimizle çalışmaya başladık. Önümüzdeki günlerde Sivas'ta hocalarımızla bir toplantı yapacağız. Sivas'a ve bölgeye uygun hangi bölümler açılabilir? Bunu tespit edeceğiz. Sonrada çalışmayı bütün Sivaslılarla, siyasetçi, bürokrat, sivil toplum örgütlerini katarak yapacağız. Bu projeyi sizin desteğinizle gerçekleştireceğimize inanıyoruz. 2. üniversite sadece Sivas'ın gelişmesinin dışında hem bölgeye hem de Türkiye'ye büyük hizmetleri olacaktır. Bu heyecanla hedefimizi seçimlerden önce ortaya koyduk. Şimdi ise çalışma programına kadar yapılmış. Bizleri çok memnun etti. Yerel seçimlerden sonra geniş bir toplantı yapacağız. Düğmeye basacağız. 2011 yılında üniversitemizi açacağız" dedi.
Son çıkan yasa ile kurulacak olan üniversite kampüsünün içerisine fen lisesine de yer vermeyi hedeflediklerine dikkat çeken Yıldırım, "Böylelikle Sivas ve bölgeye çok önemli bir hizmet olacak. Bundan da 7 milyon Sivaslı size müteşekkir kalacak. Tarihsel sürece baktığımızda Sivas'tan başlayan hareketler başarılı olmuştur. Ulusal kurtuluş savaşımızda olduğu gibi" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 21:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?