6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

İl Genel Meclisi'nde görev değişimi

İl Genel Meclisi’nin 21. dönem toplantısı Vali Hasan Canpolat başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Vali Hasan Canpolat, değişen kanun gereği başkanlık görevini oylamayla göreve getirilen Ziya Şahin’e devretti.

İl Özel İdare Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Canpolat, uzun süredir ülke gündeminde olan Kamu Yönetimi ve Yerel Yönetim Reformu’nun meclisten geçtiğini belirterek, kanun gereği İl Genel Meclisi başkanının üyelerden seçileceğini ve bu gün son kez başkanlık yapacağını söyleyerek, yeni göreve gelen başkan ve yardımcılarına başarılar diledi.

Gündem maddelerinin görüşülmesine başlandığında ilk olarak kil merkezi ve 16 ilçenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına hayırsever vatandaşlardan ikişer üye seçildi.

Daha sonra İl Genel Meclisi üyeleri arasında Başkanlık Divanı seçimlerine geçildi. 2 aday arasında geçen oylamada 49 üyeden 35’inin oyunu alan Ziya Şahin Divan Başkanlığına getirilirken Meclis 1. Başkan Vekilliğine Ferhat Ünsal, 2. Başkan Vekilliğine de Hasan Cenik seçildi.

Seçimlerden sonra teşekkür konuşması yapan Divan Başkanı Şahin, bu güne kadar başkanlık yapan Vali Canpolat’a teşekkürlerini sunarak, "Meclis olarak kent genelinde 755 bin insanı temsil ediyoruz. Bundan sonra tüm kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerle birlikte çalışıp, Sivas’ın gelişmesi için katkı sağlayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2005 Salı 14:37:19
Güncelleme :29 Mart 2005 Salı 16:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?