6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

İl Tarım besicileri yarıştıracak

SİVAS TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN

Sivas'ta, Tarım İl Müdürlüğü tarafından organize edilen, "Besiciler Yarışıyor" adlı yarışmasının tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

Sivas Tarım İl Müdürlüğü Binası'nda gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Sivas Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya, Sivas'ın hayvancılık sektöründe önemli faaliyetler gösteren, geçiminin yüzdelik olarak büyük bir bölümünü hayvancılık ile sağlayan bir il olduğunu söyledi.

Kaya, "Sivas hayvan varlığı bakımından, Türkiye'de önemli bir yere sahiptir. Türkiye'nin en büyük hayvan pazarı Sivas'ın Şarkışla İlçesi'nde bulunmaktadır. İlimizde ekonomik olarak bitkisel üretim potansiyeli sınırlıdır. Bu sebeple il nüfusunun, yüzde 60'ını oluşturan köy nüfusunun şehirlere göçünü önleyecek en önemli gelir kaynağı hayvancılıktır" dedi.

Yarışmanın amacının, sığır besiciliği yapan çiftçilere götürülen eğitim ve yayım faaliyetlerinin sonucunu öğrenmek, olduğunu ifade eden Kaya, "Çiftçilerin bilgi ve becerilerini geliştirme imkanı sunmak, aynı sektörde faaliyet gösteren çiftçilerimizin birbiriyle kaynaşmasını sağlamak ve onlara girişimcilik ruhunu aşılamak gibi amaçlarımız vardır" diye konuştu.

Sivas Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya, yarışma sonucunda işletmecilerin yarışmaya olan ilgisi ve yaklaşımları, yarışmanın işletmeciler üzerinde ki etkileri, işletmecilere kazandırmış olduğu teknik bilgi ve beceriler ve yarışmanın Sivas hayvancılığına katkılarının değerlendirileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 13:24:01
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 13:30:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?