6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

İlaç sıkıntısına çözüm arandı

Sivas Valisi Veysel Dalmaz başkanlığında yapılan toplantı ile kentteki hastanelerde yaşanan ilaç sıkıntısına çözüm yolu arandı.

Valilik Makam Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Veysel Dalmaz, Vali Yardımcısı Mete Buhara, Defterdar Duran Salihoğlu, İl Sağlık Müdür Vekili Abdullah Kurt, Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Akkurt, Numune Hastanesi Başhekimi Ahmet Çakır, Devlet Hastanesi Başhekimi Davut Vejdi Ersöz, Sivas Özel Anadolu Hastanesi Genel Müdürü Hamit Akbulut ve Eczacılar Odası Başkanı Uğur Akkuş katıldı.

Vali Dalmaz, hastanelerin ilaç alımı hususunda yoğun ve karmaşık bir prosedürle karşı karşıya kaldıklarını vurgulayarak, bu durumun özellikle sık kullanılmayan ilaçların acil durumlarda temininde ciddi sorunlara neden olduğunu kaydetti.
Acil vakalarda hastanelerin daha hızlı ilaç ya da tıbbi malzeme alımını sağlamaları yönünde Sağlık Bakanlığı'nın 'Çerçeve Sözleşme' uygulamasını hayata geçirdiğine değinen Vali Dalmaz, bu yöntemin de bazı durumlarda yeterli olmadığını ifade ederek, "Hastanelerimizin bünyesinde bulunmayan ve istisnai durumlarda kullanılan tıbbi malzeme ve ilaç temininin en kısa sürede sağlanması amacıyla ilimizdeki sağlık sektörü temsilcileriyle bir araya geldik. İlaç sıkıntısı hastalarımızı, hasta yakınlarımızı ve sağlık personelimizi çaresiz bırakmaktadır. Vatandaşlarımızın bu yöndeki mağduriyetini biran önce gidermek için mevcut durumu gözden geçirdik. Toplantıda paylaşılan görüşler doğrultusunda da prosedürlerin rahatlatılması, gerekirse Sağlık Bakanlığı ve ilgili üst makamlarla bilgi alışverişinde bulunulması yönünde kanaate ulaştık" dedi.

Sağlık konusunda son derece hassas olduklarının altını çizen Vali Veysel Dalmaz, hastalar için hayati önem taşıyan ilaç ve tıbbi malzemelerin süratle temini hususunda da somut adımlar atacaklarını belirtti. İlgili kurumlarla ortaklaşa hareket edileceğini ifade eden Vali Dalmaz, "Bizim için her şeyden önce insan sağlığı gelir. Sıkıntıların aşılması hususunda ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız üzerlerine düşen sorumlulukları en üst düzeyde yerine getireceklerdir. Bu toplantılarımız vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilene kadar devam edecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 18:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?