7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

İlk yarının lideri Yiğido

Turkcell Süper Lig'in 16. haftasında, Sivasspor deplasmanda karşılaştığı Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup etti ve ligin ilk yarısını 34 puanla lider tamamladı.

Karşılaşmanın 37. dakikasında Musa Aydın ile öne geçen Yiğido, 45. dakikada Bruce Djite'nin golüne engel olamadı ve soyunma odasına 1-1'lik beraberlike ayrıldı.

Maçın 61. dakikasında Mohamed Ali Kurtuluş attığı golle takımını 2-1 öne geçirirken, 3 puanı da kazandıran isim oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

10. dakikada Kahe'nin kafayla indirdiği topla buluşan ve ceza alanına giren Djite kaleci Petkoviç'i geçtikten sonra vuruşunu yaptı, ancak Da Silva tehlikeyi uzaklaştırdı.
13. dakikada Abdurrahman'ın sağ taraftan kullandığı taç atışı sonrasında ceza alanı içinde kafalardan seken topa son olarak Tum vurdu, ancak meşin yuvarlak kaleci Recep'te kaldı.
32. dakikada Hakan kendi çabasıyla getirdiği topu uygun pozisyondaki Kahe'ye aktardı. Brezilyalı oyuncunun sert şutunda top üst direkten oyun alanına geri döndü.
37. dakikada sol kanatta topla buluşan Musa, önündeki Emre'yi geçtikten sonra ceza yayı üzerinden mükemmel bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi:
0-1.
45. dakikada Mehmet Nas'ın sağ taraftan ortaladığı topa ceza alanında iyi yükselen Djite kafayla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

61. dakikada Gençlerbirliği defansının ceza yayı üzerindeki topu bir türlü uzaklaştıramaması sonrasında Mohamed Ali önünde kalan meşin yuvarlağı mükemmel bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-2
77. dakikada Mehmet Nas'ın son çizgiden uzak direğe gönderdiği topun gelişine Kemal vurdu, ancak gol çizgisi üzerinden Abdurrahman meşin yuvarlağı çıkardı.
81. dakikada Mehmet Nas'ın kafayla ceza alanına indirdiği topla buluşan Kahe'nin cılız vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Petkoviç'te kaldı.
Karşılaşma Sivasspor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Hüseyin Göcek, Tarık Ongun, Süleyman Özay
Gençlerbirliği: Recep, Emre, Traore, Addo, Hakan, Troisi, Mehmet Nas, Kerem, Soner (Dk. 76 Kemal), Djite, Kahe
Sivasspor: Petkoviç, Abdurrahman, Da Silva, Sedat, Sezer (Dk. 64 İbrahim), Musa, Sylla (Dk. 46 Onur), Mohamed Ali (Dk. 82 Diallo), Hayrettin, Tum, Mehmet Yıldız
Goller: Dk. 37 Musa, Dk. 61 Mohamed Ali (Sivasspor), Dk. 45 Djite (Gençlerbirliği)
Sarı kart: Dk. 75 Tum, Dk. 90 İbrahim (Sivasspor), Dk. 90 2 Kerem (Gençlerbirliği)

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 16:30:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?