6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

İnternet evleri yaygınlaşıyor

Ulaştırma Bakanlığı'nın ''Her İlçeye Bir İnternet Evi'' projesi kapsamında Suşehri İlçesi'ne kurulan internetevi törenle hizmete açıldı.

Türk Telekom'un ülke genelinde başlattığı ''Her İlçeye Bir İnternet Evi'' kampanyası kapsamında Suşehri'ne kurulan internet evi, Suşehri Kaymakamı Abdullah Demir ve daire amirlerinin katılımı ile törenle hizmete açıldı. Suşehri Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde bir odada kurulan internetevinin açılışında konuşan Kaymakam Demir, internetin bilgiye erişmek için sihirli bir değnek olduğunu belirterek, "Bu sihirli değneği bilgi edinmek için en iyi şekilde kullanmak gerekmektedir. Öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız, internetleri bilgi edinmek için kullanmaları gerekmektedir. Boş işler için kullanmalarını istiyoruz" dedi.

Öğrencilerin artık internetevinden faydalanarak derslerini yapabileceklerini söyleyen Kaymakam Demir, 20 bilgisayar bulunan internetevinden ücretsiz olarak faydalanılacağını belirtti,

Türk Telekom tarafından şu ana kadar, Akıncılar, Gölova, Koyulhisar, Şarkışla, Gemerek, Gürün, Divriği, Yıldızeli ve Hafik ilçelerine internetevi kurulduğu ve Suşehri'nden sonra da İmranlı, Zara ve Altınyayla ilçelerinde de internetevi kurulum çalışmalarının başlatılacağı bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 17:17:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?