3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

İnternette yoruma öğretmen dayağı

İNTERNETTE YORUM YAPAN ÖĞRENCİLERE ÖĞRETMENDEN DAYAK İDDİASI

Sivas'ta liseli 2 kız öğrencinin, bir paylaşım sitesinde bayan öğretmenleri hakkında yaptıkları yorumlar nedeniyle söz konusu öğretmenin aynı okulda görev yapan eşi tarafından darp edildikleri öne sürüldü.

İddiaya göre, Atatürk Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Ayşenur G. (15) ve Dilara G. (15), internetteki bir paylaşım sitesinde, mesleki derslerinden birine giren öğretmenleri Fatma B.'nin okulda bir gün önce düzenlenen eğlence programındaki davranışlarıyla ilgili yorum yaptı. Öğrencilerin, bu yorumlar nedeniyle öğretmenin aynı okulda görev yapan eşi Yılmaz B. tarafından darp edildikleri öne sürüldü. Numune Hastanesi'ne başvurarak beyin cerrahi servisinde tedavi altına alınan 2 öğrenci, yaptıkları yorumun ardından ertesi gün öğretmenleri Fatma B.'nin kendilerini tek tek müdür yardımcısının odasına çağırdığını ve üzerlerinin aranmasının ardından öğretmen eşi Yılmaz B.'nin kapıyı arkadan kilitleyerek cetvelle kendilerini darp ettiğini öne sürdü. Olayın ardından Numune Hastanesi'ne kendi imkanlarıyla geldikleri öğrenilen kız öğrencilerin, daha sonra ailelerine konuyu bildirdikleri ve darp edildiklerine dair rapor aldıkları öğrenildi. Ayşegül G. ve Dilara G.'nin ailelerinin karakolda öğretmenler hakkında şikayetçi olduğu, konuyla ilgili soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi.

İnternetteki paylaşım sitesinde öğretmen eşi Fatma B. ile ilgili yapılan yorumlardan dolayı okulda 2 kız öğrenciye dayak attığı öne sürülen öğretmen Yılmaz B. ise iddiaları kabul etmedi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Yılmaz B., "Meslek lisesi öğretmeni olan eşim hakkında bir paylaşım sitesinde yapılan yorumlar, aile yapımıza uygun olmayıp namus değerlerimizi yerlere seren kelimeler içermektedir. Paylaşım sitesine yazıyı gönderen öğrencilerle ilgili olarak okulda görüşme yaptım. Yaptığım görüşmelerde bana yaptıklarının hata olduğunu söylediler. Bu konuşma içerisinde eşime ve namusumuza yönelik yapılan eleştirilerle ilgili olarak yüksek sesle konuştuk. Hiçbir zaman öğrencilere yönelik darp ve şiddette bulunmadım. Görüşmem sonrasında okul müdürümüzü ve rehber öğretmenimiz öğrencilerle görüşmüş. Görüşmem sonrasında durumumuzu öğrencilerin nezaretinde hep beraber değerlendirdik. Bu konu ile ilgili olarak öğrenciler beni aradı. Hatta mezun olan arkadaşlarımız bile yapılanların çirkin olduğunu ve bizim bunu hak etmediğimizi ifade etti. Ben öncelikli olarak öğrencilerle tek tek görüşüp niye böyle bir şey yapmak istediklerini öğrenmek istedim. Okul müdürü ve öğrencilerle yaptığımız görüşmeden sonra öğrenciler bizden özür diledi. Bu görüşmeden sonra hastaneden darp raporu alındığı ve öğrencilere şiddet uyguladığım iddiası ortaya atılmıştır. Öğretmenlik hayatım boyunca hiçbir zaman öğrencilere şiddet uygulamadım. Mesleğimizin verdiği onur ve gururla öğrencilerimize hizmet etmekteyim. Bu tür iddiaları şiddetle kınıyorum. Mağdur olan taraf olmama rağmen suçlu olarak gösterilmeme anlam veremedim. Öğrenciler okuldan ayrıldıktan sonra arkadaşları ile bir münakaşaya girmiş veya düşmüş olabilirler. Ama bunun faturasının bana kesilmesi çok üzücü. Elbette ben ve eşim haklarımızı arayacağız" dedi.

Öğretmen Yılmaz B., açıklamasının ardından internetteki paylaşım sitesinde liseli 2 kız öğrenci tarafından yapılan yorumların çıktısını basın mensuplarına gösterdi.

İNTERNETTE YORUM YAPAN ÖĞRENCİLERE ÖĞRETMENDEN DAYAK İDDİASI
İNTERNETTE YORUM YAPAN ÖĞRENCİLERE ÖĞRETMENDEN DAYAK İDDİASI
İNTERNETTE YORUM YAPAN ÖĞRENCİLERE ÖĞRETMENDEN DAYAK İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 22:45:05
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 13:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?