4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVAS

Irak'ta öldürülen işçinin cenazesi getirildi

Irak'ta 23 Temmuz'da kaçırılan ve daha sonra cesedi bulunan işçi Yıldırım Tek'in cenazesi Türkiye'ye getirildi.

Özel uçakla Esenboğa Havalimanına getirilen cenazeyi, Tek'in ağabeyleri Hüseyin ve Ali Tek ile yakınları aldı. Tek'in cenazesi, Sivas'ın İmranlı ilçesine bağlı Dere Köyünde öğle namazı sonrasında kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. 

Bir Türk şirketinin otoyol projesi için Salman Taşocakları Ünitesinde çalışan Yıldırım Tek, 23 Temmuz'da Bağdat yakınlarında kaçırılmış, daha sonra Bağdat Havaalanı yolunda cesedi bulunmuştu. Ailesinin ifadesine göre, Tek'in cesedi Bağdat'ta bulunduğunda üzerinde kimlik olmadığı için bir süre morgda tutuldu ve cesedin sahibi çıkmayınca da Kerbela Şehir Mezarlığında toprağa verildi. 

Ailesi, çalıştığı şirket yetkilileri ve Bağdat'taki Türk Büyükelçiliği'nin girişimleri sonucu kimliği sonradan belirlenen Tek'in cesedi, defnedildiği mezardan çıkarılarak Türkiye'ye getirildi. Ağabeyi Hüseyin Tek, Yıldırım Tek'in 6 kardeşin en küçüğü olduğunu belirterek, 2005 yılının 24 Mayısında Irak'a gittiğini söyledi. Ağabey Tek, 41 yaşında olduğunu belirttiği kardeşi Yıldırım Tek'in şirket tarafından gönderildiği Bağdat yakınlarındaki Mahmudiye bölgesinde 2 Iraklı arkadaşıyla birlikte kaçırıldığını anlattı. Evli ve 4 çocuk sahibi Yıldırım Tek'in son çocuğunun Irak'a gittikten sonra doğduğunu söyleyen Hüseyin Tek, “Yıldırım, Bağdat kurbanıdır. Kerbela şehididir” dedi. 

Yıldırım Tek'in yeğeni Kenan İnan da “Devletin vatandaşına sahip çıkmasını” isteyerek, İsrail'in 3 askeri için savaş çıkardığını, dayısı Yıldırım Tek'in televizyonda yalvarmasına rağmen bir şey yapılmadığını ileri sürdü.



AA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2006 Perşembe 09:51:44
Güncelleme :16 Kasım 2006 Perşembe 10:05:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?