5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

İş makinesi doğal gaz borusunu deldi

Sivas'ta elektrik direği değişim çalışmaları sırasında, iş makinesi doğal gaz borusunu deldi.

Belediye ekiplerince yol genişletme ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılan Barbaros Bulvarı'nda, ekipler orta refüjdeki elektrik direğinin yerini değiştirmek için çalışma başlattı. Mevcut direğin 3 metre ilerisini iş makineleri ile kazan ekiplerin bu çalışması sırasında, yaklaşık 1 metre derinlikteki doğal gaz borusu delindi. Borunun delinmesinin ardından, etrafa gaz yayılmaya başladı.

Boru hattında delinme olduğunu öğrenen Sivas Doğal Gaz Dağıtım Anonim Şirketi (SİDAŞ) ekipleri, bölgede önlem aldı. Polis ekipleri de bulvarın Subay Lojmanları-Sabancı Lisesi bölümünü çift taraflı trafiğe kapattı.

Çevredeki vatandaşları sigara yakmamaları, ateşle bölgeye yaklaşmamaları ve araçlarını çalıştırmamaları konusunda uyaran SİDAŞ ekipleri, boru hattına gelen gazın ana vanadan kesilmesi talimatını verdi.

Doğal gaz borusunun tahrip olan bölümüne köpükle müdahale etmeye hazırlanan itfaiye ekipleri, SİDAŞ ekiplerince gazın kesilmesi üzerine müdahale etmeden bölgeden ayrıldı.

Son günlerde boru hatlarında bu tür kazaların çok yaşandığını ifade eden SİDAŞ ekipleri, kazılan bölgenin projesinde boru hattının yer aldığını, ancak kazı çalışmaları sırasında projeye dikkat edilmediğini ileri sürdüler.

Yetkililer, borunun tamir edilmesinin ardından hatta doğal gaz verileceğini belirttiler.


AA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2007 Pazartesi 18:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 88.254.64.xxx Tarih : 12.05.2007 09:00:01
Bir çok büyükşehirde yaşayan biri olarak şahit olduğum bir husus var. İstanbulun doğalgaz şirketi İGDAŞ ve Ankaranın doğalgaz şirketi EGO da görmüş oldumum hassasiyeti Sivas'şirketinde göremedim. Bunun ne kadar anam ve önemi olduğunun adamlar farkında değil. 3-4 Ak partiliyi toplamışlar oraya adınada hizmet diyorlar. SİDAŞ'ın önünden geçenler bunu her zaman görürler. GAyrı ciddi tavırları ile görev yerlerini terk etmeleri sık rastlanan olaylardan.. HABER58.com olarak bunların takipçisi olacağız...