6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

İş makinesinde yaşam mücadelesi!

Sivas'ın Suşehri ilçesinde yol açma çalışması yapan bir iş makinesi, çığ düşmesi sonucu mahsur kaldı. Greyder operatörü, 14 saat sonra iş arkadaşları tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre 163. Şube Şefliği ekipleri, saat 19.00 sularında yol açma çalışmaları için Suşehri-Sivas karayolu Geminbeli yolu Geminderesi mevkiine gitti. Çalışmaları tamamladıktan sonra geri dönüşe geçen iş makinelerinden Alaattin Türk'ün kullandığı greyder, yola çığ düşmesi sonucu mahsur kaldı. Kar ve tipi nedeniyle akşam saatlerinde kurtarma çalışması yapamayan Karayolları ekipleri, sabah erken saatlerde tekrar başladığı çalışmalar sonucu 400 metre uzunluğunda 5 metre yüksekliğinde bulunan kar yığınını temizleyerek yolun diğer tarafından bulunan greyder operatörüne ulaştı.

Yaklaşık 14 saat bölgede kaldığını belirten greyder operatörü Türk, "Akşam saatlerinde iki araçla birlikte Geminbeli yolunda kar temizleme çalışması yapıyorduk. 163. Bölge Şefliği'ne ait sınıra kadar temizleme çalışması yaptıktan sonra dönüşe geçtik. Diğer araç operatörü Ergül Duman aracıyla önde gidiyordu. Ben de greyder ile yoldaki karları temizleyerek geliyordum. Diğer araç geçerken çığ düşmemişti. Fakat ben geçmeden düşen çığ nedeniyle yol kapandı.

Çığın yüksek ve uzun olması nedeniyle greyderin açma gücü olmadığından mahsur kaldım. Geri dönüp Selimler köyüne gitmeye çalıştım. Fakat bu köye yakın bölgeye de çığ düştüğü için köye ulaşamadım. Ben de buraya gelerek greyder içerisinde kurtarılmayı bekledim. Daha önce de çığ nedeniyle Karabayır yolunda mahsur kalmıştım" dedi.

Karayolları 163. Şube şefi Adem Taşkın, "Ekiplerimizi Geminbeli yolunda kar temizleme çalışması yapmak üzere bölgeye gönderdik. Çalışmanın ardından akşam geri dönüşlerinde aracımızın biri bölgeyi geçtikten sonra, çığ düşmesi neticesinde bir greyderimiz ve operatörümüz mahsur kaldı. Gece yapmış olduğumuz çalışmalar sonucu, kar ve tipi nedeniyle araca ve operatöre ulaşamadık. Sabah erken saatlerinde başlatmış olduğumuz çalışmalar sonucu yaklaşık 14 saat mahsur kalan operatörümüze ulaştık" dedi.

Geminbeli yolunun halen ikinci bir çığın düşmesi nedeniyle ulaşıma kapalı olduğunu belirten Taşkın, çalışmalar sonucu en kısa sürede Suşehri-Sivas Geminbeli karayolunu araç trafiğine açacaklarını söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 14:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?