3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

İşadamından bir intihar girişimi daha!

Sivas'ta, yaptığı işin karşılığını alamadığı için ekonomik sıkıntıya düşerek birçok kez intihara teşebbüs edip açlık grevine giren işadamı, bu kez tadilata alınan 40 metre yüksekliğindeki Çifte Minare'nin iskelesine çıktı.

Edinilen bilgiye yaptığı işlerin karşılığını alamadığını öne sürerek intihar etmek isteyen Osmaniyeli işadamı Ali Osman Öksüz, Cumhuriyet Meydanı'nda restorasyon çalışması devam eden Selçuklular dönemine ait Çifte Minare'nin etrafına kurulan yaklaşık 40 metre yüksekliğindeki iskeleye çıktı.

Yanına kimseyi yaklaştırmayan Öksüz saatlerce iskele tepesinde beklerken, polislerin ikna çalışması da sonuçsuz kaldı. Meraklı insanların izlediği intihar girişiminin olduğu yere çağırılan itfaiye ekipleri, minarenin
altına branda çekti.

Öksüz'ün ikna edilmesi için de Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden uzman psikolog çağrıldı. Polis ekipleri toplanan kalabalığı uzaklaştırırken, Öksüz'ü ikna etme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Öte yandan, ekonomik sorunları nedeniyle yaklaşık 3 yıl önce kaldığı otelin çatısına çıkıp intihar etmek isteyen Osmaniyeli işadamı Ali Osman Öksüz, antrenman için tesislere giderken durumu gören Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun tarafından ikna edilmiş ve kendisine maddi destekte bulunmuştu.

Aradan geçen sürede alacağını tahsil edemediğini belirten Öksüz, birçok kez intihara kalkışmış, açlık grevine girmiş ve kendini yakacağını söylemişti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 17:20:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?