2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

İşaret dili eğitmenleri toplandı

İŞARET DİLİ EĞİTMENLERİ SİVAS'TA TOPLANDI

Sivas Belediyesi ve İşitme Engelliler Derneği Sivas Şubesi işbirliği ile Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu Başkanlığı'nın 'Türk İşaret Dili Eğitmeni' belirleme programı, Sivas'ta yapıldı.

Sivas Belediyesi ve İşitme Engelliler Derneği Sivas Şubesi işbirliği ile Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu Başkanlığı'nın (TİEMF ) 2011 yılı faaliyetleri arasında bulunan Türk İşaret Dili (TİD) Eğitmeni belirleme programı, iki gün boyunca Sıcak Çermik Sefa Oteli'nde yapıldı.

Programa, Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu Genel Sekreteri Remzi Kırmızıgül, TİD Öğretmeni Nihat Kıhtır ile 11 ilden daha önce herhangi bir belgesi olmayan toplam 30 eğitimci adayı katıldı. İşaret dili eğitmeni eksikliği sebebiyle iyi derece işaret dili kullanan adayların tespitini yapmak maksadıyla düzenlenen iki günlük eğitim programı, Sivas Belediyesi'nin misafirler için düzenlediği akşam yemeği ile sona erdi. Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, işitme engelli veya diğer engelli vatandaşların topluma kazandırılması için herkesin gayret etmesi gerektiğini söyledi.

Sivas Belediyesi olarak engelli derneklerine yönelik her türlü katkıyı yapmaya devam ettiklerini belirten Başkan Yardımcısı Avcı, Sivas İşitme Engeliler Derneği Başkanı Mustafa Epik'in çalışmalarını takdirle karşıladığını söyledi. Sivas'ın birçok alanda öncülük yapan bir il olduğunu belirten Avcı, çeşitli illerden adayların katılımı ile işitme dili tercümanı ve eğitmeni belirlemesi programının Sivas'ta yapılmış olması sebebiyle memnuniyetini ifade etti.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün onayı ile bu tür programlara destek verdiklerini belirten Mehmet Avcı, bu vesileyle Belediye Başkanı Ürgüp'e teşekkür etti. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu Federasyon Başkanlığı temsilcileri ve işaret dili kullanan eğitmen adayları ile bir arada olmaktan dolayı son derece memnun olduğunu ifade ederek, ilerleyen günlerde daha büyük organizelerde buluşmak temennisiyle katılımcılara teşekkür etti.

Katılımcılar ise işaret dilinin her yerde kullanılması, işitme engellilerin toplum içinde aynı seviyede olmasının önemli olduğunu ifade etti. Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu Başkanlığı temsilcileri ve işaret dili kullanan eğitmen adayları, engellilere yönelik katkıları sebebiyle Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e teşekkürlerini etti.

İşaret dili ile tercüme yapabilen eğitimci adayları, değerlendirme kurulu üyelerinin raporu ile Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu Federasyon Başkanlığı yönetim kurulu tarafından değerlendirileceği ve ilki Sivas'ta yapılan toplantının ikincisinin, ilerleyen tarihlerde İstanbul'da yapılacağı öğrenildi.

İŞARET DİLİ EĞİTMENLERİ SİVAS'TA TOPLANDI
İŞARET DİLİ EĞİTMENLERİ SİVAS'TA TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2011 Salı 18:09:02
Güncelleme :25 Ocak 2011 Salı 18:35:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?