6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

İşçi Bayramı buruk kutlanıyor

Demokratik Sol Parti (DSP) Sivas İl Başkanı Cengiz Bulut, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın buruk kutlandığını söyledi.

Parti binasında 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeni ile basın toplantısı düzenleyen Bulut, çalışanların uzun yıllardır süren mücadelesi sonucu elde ettikleri hak ve kazanımları ellerinden alındığı bir dönemde 1 Mayıs'ın kutlandığını ileri sürerek, "Dünyanın her yerinde 1 Mayıs, çalışanların birlik, dayanışma ve mücadele günüdür. Ne yazık ki Türkiye'de 1 Mayıs, sendikalarımızın kutlama talepleri karşısında hükümetin, çalışanlara ve haklarına karşı mücadele gerekçesi haline gelmiştir. Açıkçası hükümet, IMF'in dayatmalarına kendisi boyun eğerken, Türk işçilerinin de kendileri gibi boyun eğmesi ve ödün vermesini beklemektedir" dedi.

Hükümetin sendikalara haklarını vermek yerine onlara karşı hareket ettiğini iddia eden Bulut, şunları söyledi;

"Bunun son göstergesi çalışanlar ve emekçiler için sosyal yıkım anlamına gelen sözde reform adı verdikleri SSGSS yasasının anlamsız bir inatçılıkla çıkarılmış olmasıdır. Hükümet ne yaptığının farkında değil. Bu nedenle çalışanların haklarına her zamankinden daha çok daha bilinçli ve örgütlü olarak sahip çıkmaları gerektiğine inanıyoruz"

Bulut, tüm işçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı da kutlayarak, etkinliklerin barış ve huzur içerisinde geçirmesi temennisinde bulundu.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 13:51:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?