3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

İşçi Filmleri Festivali başladı

SİVAS'TA ULULARARASI İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ BAŞLADI

Bu yıl Türkiye'de dördüncüsü düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali kapsamında Sivas'ta gösterime sunulacak olan 6 filmden 3'ü Eğitim-Sen Sivas Şubesi'nde izleyicilerle buluştu.

İlki 2006 yılında gerçekleştirilen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin, bu yıl dördüncüsü düzenleniyor. Türkiye genelinde 25 ülkeden 50 filmin gösterileceği festivalde, Sivas'ta da 6 film gösterime sunulacak. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin Sivas'ta yapılacak olan programını, Halkevleri Sivas Şubesi, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı ve Kaman Köy Derneği tarafından organize edildi.

Eğitim-Sen Sivas Şubesi'nde gerçekleştirilen festivalin ilk gününde, filmlerin gösterimi öncesi açıklama yapan Halkevleri Sivas Şube Başkanı Adnan Yılmaz, bu heyecanın Türkiye ve dünyadaki emek düşmanlarına karşı onurlu duruşun ve umudun heyecanı olduğunu belirterek, "Bu filmlerde anlı şanlı aktörleri yada destekleyici uluslararası dev şirketleri görmeyeceksiniz. Bir kez daha kapitalizmin tarihsel sonuçları ile yüzleşeceğiz" dedi.

Festivalin içeriği ile ilgili bilgiler verdikten sonra, 2009 yılı ile ilgili bir değerlendirme yapan Yılmaz, "2009 yılı ülkemizde ve dünyada uygulanan neoliberal politikaların yarattığı yıkım ve yoksullaştırmaların birebir hissedildiği yıl olmuştur. Halk eğitim, sağlık, barınma, ulaşım ve enerji gibi en temel hakları sermayenin karlı yatırım alanları haline dönüştürülürken emekçiler açısından hak gasplarının yoğun olarak yaşandığı bir yıl olmuştur" diye konuştu. Halkevleri Sivas Şube Başkanı Adnan Yılmaz, AK Parti iktidarını samimiyetsizlikle eleştirerek, "Demokratik süslemelerle gündeme getirilen Alevisiz alevi açılımı, Kürtlerin tasfiye edildiği Kürt açılımı, Maraş katliamı sanığı Ökkeş Şendiller'in alevi çalıştayına çağrılması iktidarın bu konudaki samimiyetsizliğinin somut göstergesidir" şeklinde konuştu.

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali kapsamında, Sivas'ta gösterime sunulacak olan altı işçi filminin ilk üçü Eğitim-Sen Sivas Şubesi'nde gösterilirken, diğer üçünün ise yarın Hacı Bektaşi Veli Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı gösterime sunulacağı öğrenildi.

SİVAS'TA ULULARARASI İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 15:53:05
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 17:54:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?