6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

İşçi Partisi'nin tabelası söküldü

İşçi Partisi (İP) Sivas İl Başkanlığı binasının tabela ve parti bayrağını yerinden çıkararak Basın Sitesi'ne bırakan kişi veya kişiler, polis ekipleri tarafından aranıyor.

Edinilen bilgiye göre Atatürk Caddesi Tirkeş İşhanı'nın 2. katında bulunan İP Sivas İl Başkanlığı'nın tabela ve parti bayrağı, gece bilinmeyen bir saatte kimliği bilinmeyen kişi veya kişilerce yerinden çıkarılarak Basın Sitesi bahçesine bırakıldı. Parti binası ve Basın Sitesi'nde polis ekipleri tarafından inceleme yapılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yapılan bu saldırıya bir anlam veremediklerini söyleyen İP Sivas İl Başkanı Cumhur Akbulut, gece geç saatlerde binanın dış kapısının kırılarak içeri girildiğini ve tabela ile parti bayrağının indirildiğini söyledi.

Akbulut, "Sökülen tabelanın Basın Sitesi'ne götürülerek bırakıldığını emniyet güçlerinden öğrendim. Bu saldırıyı Türk milleti içerisinde, Türk milleti adına yapacak kimse yok. Bunu, emperyalizmin denetiminde Türkiye'yi parçalamakla görevli olan bir grubun yaptığını düşünüyoruz. Dediğim gibi İP'nin kapısı, Türkiye'nin kapısıdır. Türkiye'nin kapısına bir saldırı olmuştur" ifadelerini kullandı.

Bu arada, olayla ilgili olarak güvenlik ve MOBESE kamera kayıtlarının incelendiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 12:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?