6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

İşçiler iş bıraktı!

SİVAS'TA SENDİKALARDAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Sivas'ta Kamu Emekçileri Konfederasyonu'na (KESK) bağlı kamu çalışanları bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirildi.

KESK Sivas Şubesi önünde toplanan çok sayıda kamu çalışanı, sloganlar eşliğinde Atatürk Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Burada bir basın açıklaması yapan dönem sözcüsü Mustafa Çoban, diğer sendikaları alanlarda göremediklerini yada sembolik gösteriler yaptıklarını belirterek, "Bugün bir kez daha gördük ki, emekçiler sadece iş verenlere ve hükümetlere karşı mücadele etmiyor. Aynı zamanda sendikal bürokrasi içerisinde sıkışmış kalmış konfederasyonlara karşıda mücadele etmek zorunda kalıyorlar" dedi.

Bu eylemin kararının 3 ay önce alınmış olmasına rağmen son haftaya kadar hiç bir şey yapılmadığını ifade eden Çoban, "Son hafta adeta eylem kırıcılığı yapılarak, günü kurtarmak adına birkaç sembolik eylem kararı alınmıştır. Ama biz KESK olarak, tüm emekçilere, güvencesizlere, TEKEL işçilerine bir söz vermiştik. Söz verdik, sözümüzde duruyoruz. Alınan kararlardan dolayı, tüm gün iş bırakıp alanlarda ve iş yerlerimizde olacağız" diye konuştu.

Eylemde küçük çocuklarında olması dikkat çekerken, eylemcilerinde hükümet aleyhine çok sayıda döviz açtıkları görüldü. Basın açıklamasının ardından oturma eylemi yapan grup, daha sonra bir süre slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

SİVAS'TA SENDİKALARDAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ
SİVAS'TA SENDİKALARDAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ
SİVAS'TA SENDİKALARDAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2010 Çarşamba 17:45:04
Güncelleme :26 Mayıs 2010 Çarşamba 18:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?