7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

İşçiler yol kesti!

SİVAS'TA İŞÇİLER YOL KESTİ

Kangal Termik Santrali'nin kömür temin ettiği Koç Grubu'na bağlı Demir Export Şirketi tarafından işletilen kömür sahasını gezmek isteyen talipli firma temsilcilerinin içeri girmesi, işçiler tarafından engellendi.

Haziran ayında ihaleye çıkacağı ve çok sayıda taliplisi olduğu ifade edilen kömür işletmelerinde çalışan işçiler sabah saatlerinde şirket önünde toplandı.

Yaklaşık 600 işçi daha sonra şirkete 6 kilometre uzaklıktaki kavşağa otobüslerle gelerek talipli firmayı yoldan döndürdü. İhaleye gireceği öğrenilen ve kömür sahalarında inceleme yapmak isteyen Köseoğlu Şirketler Grubu yöneticilerinin fabrikaya girişini engellemek için kömür sahası ve fabrikanın giriş yollarını kesen işçiler, "Ekmek kapımız satılamaz, buna izin vermeyiz" şeklinde slogan attı.

Bir süre sonra olay yerine gelen jandarma, yapılan eylemin kanunsuz olduğunu söyleyerek yolun açılmasını istedi. Daha sonra Kaymakam İsmail Altan Demirayak, olay yerine gelerek İlçe Jandarma Komutanı Recep Uçar, İşletme Müdürü Suat Üstün ve Demir Eksport İşletme Müdürü Nizamettin İnsel'le bir değerlendirme yaptı. Yapılan değerlendirme sonunda, genel müdürlükle yazışmalar neticesinde izin alındıktan sonra sahada incelemelerde bulunulacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 14:20:02
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 14:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?