7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Isı yalıtımı ve uygulamaları anlatıldı

Sivas Belediyesi tarafından kentte faaliyet gösteren inşaat firmaları ile müteahhitlere ısı yalıtımı ve uygulamaları anlatıldı. 

Belediye Nikah Salonu'nda yapılan seminerin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas'ın kış mevsimini uzun yaşayan bir kent olduğunu hatırlatarak, "Bu kış şartlarında ısınmak hiç kuşku yok ki halkımızın en büyük derdi ve aile bütçesinin büyük bir bölümü ısınmaya gidiyor. Bu nedenle Sivas'ta ev alan herkes alacağı konutun güney hatta mümkünse güney batı olmasını ister. Ama aklına aldığı evin ısı yalıtımı var mı, yok mu, tam mı, eksik mi diye sormaz. Aldıktan sonra eğer ısı yalıtımı iyi değilse Cephesi ne olursa olsun milyarlarını kömür veya doğal gaza yatırır. Isınma uğruna Rusya ve İran'ı zengin eder. Hem ısınamaz hem de kazancımızı dışarı vermiş oluruz. Enerji kaynaklarının azaldığı bu çağda artık buna bir son vermemiz gerekiyor. Isınmak için harcadığımız paranın çok az bir miktarı ile ve tamamen yerli üretim malzemeleri ile ısı yalıtımı yaparak ısınma masraflarını minimuma indirmek zorundayız. Bu nedenle bundan böyle ısı yalıtımı olmayan inşaatlara ruhsat vermeyeceğiz" dedi. 

Ardından konuşan Bayındır İl Müdürü Mustafa Doğan, yeni yapılacak binalarda ısı yalıtımını nasıl uygulayacaklarını ve nasıl kontrol edeceklerini anlattı.
Belediye Meclis Başkanı Naci Süha ise meclisten yeni çıkan zorunlu ısı yönetmeliğinin ayrıntılarını aktardı. 

Yapılan konuşmaların sonrasında Doç. Dr. Ertan Buyruk tarafından seminere geçildi. Isı yalıtımının ne kadar önemli olduğunu anlatan Buyruk, basit bir ısı yalıtımı ile ne kadar büyük bir tasarruf sağlanacağını dinleyicileri verdiği örneklerle anlattı.
Buyruk, tüm mimar, mühendis ve müteahhitlerin belediyenin çıkardığı zorunlu ısı yalıtımı yönetmenliğine uymasını ve konut alacak vatandaşlarında mutlaka ısı yalıtımı olup olmadığını kontrol etmesini de istedi. 

Konferans katılımcılara verilen kokteylle sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 17:49:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?