27
Nisan
2024
Cumartesi
SİVAS

İsmail Güneş unutulmadı

Sivas'ta görev yapan basın mensupları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle 2009 yılında helikopter kazasında Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte yaşamını yitiren gazeteci İsmail Güneş'in mezarını ziyaret etti.

25 Mart 2009'da yılında Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi yakınlarında Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun seçim çalışmalarını takip etmek üzere bindiği helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden İHA muhabiri İsmail Güneş'i meslektaşları unutmadı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Sivas'ta görev yapan basın mensupları, Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan İsmail Güneş'in kabrini ziyaret ederek dua etti. Basın mensupları, kış nedeniyle karla kaplanan mezarı da temizledi.

Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan, bugünün gazeteciler için önemli ve kutsal bir gün olduğunu belirterek, "Hiçbir zaman aramızdan ayırmadığımız ama bir kaza sonucu kaybettiğimiz İsmail Güneş'in mezarı başındayız. Güneş'i kaybettiğimiz günden bu yana bizim İsmail Güneş'siz bir günümüz geçmedi. Bundan sonra da geçmeyecektir" dedi. Ziyarette, Kuran okunarak, dua edildi.

..
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2013 Perşembe 15:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?