3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

İşsiz gençlere yeni iş umudu

SUŞEHRİ'NDE İŞSİZ GENÇLERE YENİ İŞ UMUDU

AK Parti Suşehri İlçe Başkanı Sururi Koçali, Ankara'da yaptığı temaslar neticesinde işsizler için yeni bir iş eğitimi kursu açılacağını söyledi.

AK Parti Suşehri İlçe Başkanı Sururi Koçali, Et-Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş ile yapılan görüşmeler neticesinde sertifikalı kasaplık eğitimi verilerek işsiz gençlere meslek edindirme kursu açılacağını belirtti.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ak Parti Suşehri İlçe Başkanı Sururi Koçali, "Et-Balık Kurumu Genel Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında 28.10.2009 tarihinde imzalanan protokol gereği Türkiye İş Kurumu'na kayıt yaptırarak Et işçiliği ve kasapçılık eğitimi verilecektir. Müracaat eden kursiyerler 60 gün kurs görerek kasaplık sertifikası alacak ve meslek sahibi olacaklardır. Kursiyerlere ayda 450 TL ücret ayrıca hayat sigortaları yapılacaktır. Kursa katılmak isteyen vatandaşlar Et-Balık kurumunun bulunduğu merkezlere müracaat ederek kayıtlarını yaptırabilirler. Başvurmak isteyen Kursiyerlerin 18 ile 36 yaş arası öncelikli olmak üzere kurs esnasında yatılı ya da yatısız olma durumlarını, Et-Balık kurumu kombinalarında daha önce çalışıp çalışmadıklarını ve ikametgah durumları dikkate alınarak İş-Kur ile EBK yetkilileri yerleştirmeler yapacaktır. İş-Kur'a internetten ya da İş-Kur il şube müdürlüklerine giderek kayıt olarak müracaatlarını yapacaklardır. Kursu bitirenlere Et-Balık Kurumu Genel Müdürlüğü bundan sonra kuruma kadrolu veya geçici işçi alımlarında kursu bitirenleri tercih edecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 12:20:04
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 16:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?