6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

İşsizlere STSO'dan fırsat

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) arasında imzalanan protokol kapsamında uygulanan ‘Beceri’10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi’ uyarınca Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’na (STSO) kayıtlı ve kentte faaliyette bulunan işletmelerde istihdam edilmek üzere ‘Tekstil Makinecisi’ olarak yetiştirilmek üzere eleman alınacağı bildirildi.

İşsizlik oranını azaltmak ve işgücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla STSO’ya kayıtlı ve kentte faaliyette bulunan işletmelerde istihdam edilmek üzere ‘Tekstil Makinecisi’ olarak yetiştirilmek üzere eleman alınacağı bildirildi.

Adaylar arasından yapılan seçmelerle işveren tarafından belirlenen kursiyerlerin Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde 17 Eylül tarihinden itibaren 19 Ekim tarihine kadar 09.00 - 15.30 saatleri arasında teorik eğitim, teorik eğitim süresi kadar da eşleşmiş olduğu firmalarda uygulama eğitimi alacakları bildirildi. Genel Sağlık Sigortaları Türkiye İş Kurumu tarafından yapılacak olan kursiyerlere teorik eğitimler sırasında günde 20.00 TL, uygulama eğitimleri sırasında ise günde 25.00 TL ücret ödeneceği kaydedildi. Eğitim sonunda ise kursiyerlerin STSO’ya kayıtlı tekstil firmalarında istihdam edileceği ifade edildi.

Eğitime katılmak isteyenlerin, en az ilkokul mezunu, sigortası olmayan, 18-40 yaş arasındaki bay ve bayan adayların 10 Eylül tarihine kadar Türkiye İş Kurumu'na kayıt yaptırarak STSO’ya başvurmaları gerektiği vurgulandı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2012 Salı 13:53:29
Güncelleme :11 Eylül 2012 Salı 20:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?