6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

İstanbul'un fethi Sivas'ta kutlandı!

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'a Fethi'nin 555. yıldönümü etkinlikleri düzenleyen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sivas Şubesi'nin düzenlediği Fetih Yürüyüşü ilginç görüntülere sahne oldu.

Mevlana Caddesi'nde toplanan yaklaşık 500 kişi, sıralı olarak Mevlana Miting Alanı'na kadar Mehter Marşı eşliğinde yürüdü.

Polis arama noktasından geçen AGD üyeleri adına basın açıklaması okuyan AGD Sivas Şube Başkanı Vahdettin Altun, Fatih'in döneminde olduğu gibi günümüzde de genç neslin bilgili ve kültürlü yetişmesinin önemli olduğunu söyledi.

Fethin, gençlere iyi anlatılması gerektiğini vurgulayan Altun, "Fatihi ve Fethi'yi anlamak zorundayız. Önce fetih ruhuna sahip Fatih'ler yetiştirmeliyiz. Fatih yetiştirmenin ilk şartı iffet ve haya sahibi, çocuğunu abdestsiz emzirmeyecek derecede hassas analara sahip olmaktır" dedi.

Okunan basın açıklamasının ardından törenlere atı üzerinde katılan ve Fatih Sultan Mehmet'i canlandıran bir kişi, elindeki kılıcı AGD Genel Başkanı İlyas Töngüç'e öperek hediye etti.

Etkinlik, fetih şerbeti ve pilavının ikram edilmesi ile tamamlandı.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 16:25:20
Güncelleme :24 Mayıs 2008 Cumartesi 16:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.163.111.xxx Tarih : 25.05.2008 16:49:56

sivasta fetih ruhunu canlandırmak isteyen agd ni kutlarız. gayet türk kimliğine kişiliğine ve vakarına yaraşır bir program oldu kutlarız ...