3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

İşte Ziyaettin Başkan'ın mal varlığı!

Sivas'ta, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı Ziyaettin Başkan, resmi mal varlığını açıkladı.

Parti binasında yapılan toplantının konuşan MHP Merkez İlçe Başkanı Ragıp Özkan, parti olarak seçime girecek tüm belediye başkanı adaylarından mal varlıklarını açıklama zorunluluğu getirdiklerini söyledi.

Ardından söz alan Belediye Başkanı Adayı Ziyaettin Başkan, bugün açıklayacağı mal varlığını, göreve gelmesi durumunda 4 yıl sonra yine basın huzurunda yaparak, harcamalarının ne kadar şeffaf olacağını söyledi. Başkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kendi üzerime Sivas merkez Kızılırmak Mahallesi'nde bir apartmanın giriş katında tahminime göre değeri 100 bin TL olan bir daire, 2004 yılında Ankara'dan buraya gelmeden önce aldığım o zamanın fiyatı 37 bin 500 TL olan ve şu anda ikinci el fiyatını bilmediğim binek otomobil ve nakit olarak ta 15 bin 500 TL param var. 18 yaşından küçük yasal olarak bakmakla yükümlü çocuğum yok. Eşimin üzerine ise takı ve günlerden elde edilen 2 bin 700 TL değerinde altın ve ziynet eşyası, 45 dönem miras kalan Ulaş ilçesine bağlı Boğazdere Köyü'nde bir arazi var. Bu araziyle birlikte eşimin ablasından kalan 45 dönüm arazi olmak üzere toplam 90 dönüm araziyi bir başkası ekiyor ve buradan da belli bir gelirimiz oluyor"
Başkan, 29 Mart yerel seçimlerinde Sivas Belediye Başkanı olması durumunda, görevinin sonunda noter huzurunda tekrar mal vardığını açıklayacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 15:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?