5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

İşten çıkarılan işçi eylem yaptı

Sivas Belediyesi'nin yan kuruluşu olan Öbelsan'da 7 yıldır çalışan Mehmet Yalçın, işten çıkarılmasını protesto için havuz başında eylem yaptı.
 
Geçen hafta Sivas'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'e kendisine servis arabası verilmediğinden dolayı iş dönüşü yolda kaldığını ve mesaisi bittiği halde aynı gün fazla çalıştırıldığı halde mesai ücretinin verilmediğini öne sürmüştü. Yalçın, geçen cuma günü işten çıkarıldı.
 
Belediye Başkanı Sami Aydın ile sabahleyin tekrar işe alınması konusunda görüşmek isteyen Mehmet Yalçın (45), talebinin reddedilmesi üzerine valilik ve belediye karşısındaki Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan havuza girdi. Yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki fıskiyelere çıkan Yalçın, "Ben 7 yıldır temizlik işçisi olarak çalışıyordum ama hakkımı aramak için eylem yaptım diye işten çıkarıldım. Ben başkanla görüşmek istiyorum. Cumhurbaşkanından bile iyi konuşurum ama konuşturmuyorlar beni" diye yakındı. 

Bu arada eylemi haber alan asayiş şubesi ekipleri havuz başına gelerek Yalçın'dan aşağı inmesini istedi. Havuza giren resmi polisi üzerine su atarak uzaklaştıran Yalçın'ın yanına daha sonra Güvenlik Şube'ye bağlı sivil ekipler geldi. Sivil ekiplerin de ikna çalışması sonuç vermedi. Fıskiyeden akan su ile tüm kıyafetleri ıslanan Yalçın, üşüyüp titremeye başlayınca eylemine son verdi. Havuzdan çıkarılan Yalçın, polis tarafından gözaltına alındı.
 
Bu arada eylemi izleyen iki vatandaş arasında tartışma çıktı. Bir vatandaş Yalçın'ın işten çıkarılmasını eleştirince diğer bir vatandaşla tartışmaya girdi. Tartışmanın büyümesi önlendi.
İha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2007 Pazartesi 14:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HAYAL ATACAN IP: 88.245.35.xxx Tarih : 30.03.2007 20:18:51
ADAMIN DURUMUNA ÜZÜLDÜM AMA HAKLI HAKINI ARADA KÖTÜMÜ YAPTI. ÖNEMLİ BİRŞEY DAHA SÖLÜCEM AMERİKALI BİR ADAM REKORLAR KİTABINA GİRMEK İÇİN TÜRKİYEDEKİ HERKESİN MSNESİNİ PATLATMIŞ KİMSEYE POROLANIZI VERMEYİN TANIMADIKLARINIZI KABUL ETMEYİN