3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

İtfaiyeden baca temizliği uyarısı

SUŞEHRİ İTFAİYE AMİRLİĞİ’NDEN BACA TEMİZLİĞİ UYARISI

Sivas'ın Suşehri Belediyesi İtfaiye Amiri Yalçın Kırılmaz, baca temizleme mevsiminin içinde bulunulduğunu ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için vatandaşların gerekeni yapmasını istedi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yalçın Kırılmaz, binalarda yangınların büyük bir bölümünün temizlenmeyen bacalardan çıktığını belirterek, "Vatandaşlarımız işi hafife almadan biran önce bacalarını temizletmesini istiyoruz. İtfaiye olarak vatandaşlarımıza her türlü yardıma hazırız. Herhangi bir yangın ya da zehirlenme sonucu can ve mal kaybının önlenebilmesi bakımından baca temizliği büyük önem taşıyor. Bacaların tıkalı olması sonucu yanma tam gerçekleşmediği için yanma esnasında oluşan zehirli gazlar bacaların çekmemesi sonucu oda içine sızarak zehirlenmelere ve ölümlere neden olmaktadır. Bir baca temizliği yaklaşık 25 dakika sürüyor. Bu kadar kısa sürede yapılan baca temizliğini ihmal etmek kötü sonuçlara neden olabilir. Çünkü yapılan bu ihmal neticesinde ağır bedeller ödeniyor, can kayıpları yaşanabiliyor. Ufak bir iş yüzünden kendinizin, çoluk çocuğunuzun ve sevenlerinizin hayatını tehlikeye atmayın ve bacalarınızı temizleyin. Gerekirse bu konuda İtfaiye Amirliğe müracaat ederek sorunu çözümleyin" diye konuştu.

İtfaiye Amirliği'nin 24 saat halka hizmet ettiğini de belirten Kırılmaz, vatandaşların ücretsiz olarak 110'u arayarak kendilerine ulaşabileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 11:10:00
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 11:14:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?